Betsari

Otteluennakot

RANSKAN 2
23.4.2019

PÄIVITYS KLO. 18.00 MENNESSÄ JA MYÖS TARKEMMAT VIHJEET

Meillä oli ongelmia päivityksessä aamulla

5785
AC Ajaccio – Brest, VALINTAMME: 1X
AC Ajaccio3,20….2,90
Tasapeli3,05….2,85
5786
Auxerre – Le Havre, VALINTAMME:2
Auxerre2,25….2,45
Tasapeli2,90….2,85
5787
Beziers – Clermont, VALINTAMME:2*
Beziers3,40
Tasapeli3,05
5788
Lens – Lorient, VALINTAMME:X2
Lens1,98
Tasapeli3,00
5789
Metz – Grenoble,VALINTAMME:1
Metz1,36…..1,33
Tasapeli4,00
5790
Nancy – Orleans, VALINTAMME:1
Nancy2,35….2,25
Tasapeli3,00….3,05
5791
Niort – GFC Ajaccio, VALINTAMME:*
Niort2,35
Tasapeli2,75
5792
Sochaux – Chateauroux, VALINTAMME:*
Sochaux2,10….2,18
Tasapeli2,85…2,80
5793
Troyes – Red Star, VALINTAMME:1*
Troyes1,50
Tasapeli3,55

Veikkausliiga alkaa – katso miten www.veikkaus.fi näkee joukkueet

1 HJK
HJK:sta lähti runsaasti pelaajia. Aivan kauden alla on riveihin saatu uusia hankintoja, jotka näyttävät paperilla hyvältä, mutta miten on todellisuuden laita? Miten hyvin pelitapaan adaptoidutaan? Lehkosuo on käyttänyt talvella kolmen topparin alakertaa, mutta tulokset ovat olleet heikkoja. Cupista lähdettiin lauluun, ja varsinkin etäisyydet puolustusssuuntaan ovat olleet hakusessa. Todennäköisesti Klubi käyttää kuitenkin kahta formaatiota, myös 4-2-3-1:tä. Materiaali on edelleen sarjan laadukkain ja leveyttä riittää, mutta Klubin suosikkiasema kauden alla on kapein moneen kauteen. Alku voi olla yllättävän nihkeä, varsinkin jos pallo pyörii yhä muodon ulkopuolella.

2 Honka
Hongan peruspaletti on säilynyt hyvin kasassa, täsmähankinnat ovat laadukkaita ja talven esitykset ovat olleet vahvoja. Vesa Vasara on erittäin hyvä valmentaja, joka kykenee toimiviin pelisuunnitelmiin vastustajan mukaan. Honka on taktisesti joustava nippu ja HJK:n ykköshaastaja, semminkin, kun keskikentälle saatiin yksi viime kauden parhaista pelaajista, Javi Hervas, takaisin. Kotona vaikeasti kaadettavissa. Mikäli Luis Silva nousee ratkaisijana Kandjin tasolle, on espoolaisilla ohut sauma mestaruustaisteluun asti.

3 RoPS
RoPS:n peli on näyttänyt jo talvella erittäin valmiilta, vaikka loukkaantumisia on ollut runsaasti vaivana. Kaikki kunnia menee sarjan kuumimmalle päävalmentajalle. Pelkkä Toni Koskelan nimi houkuttelee nuorta talenttia pohjoiseen, ja vaikka puhdas nimilista ei kaikkia vakuuta, saa Koskela potentiaalin irti. Rovaniemeläiset osaavat puolustaa tiiviisti, pallollinen pelaaminen on monipuolista ja ratkaisumalleja löytyy. Hyvin valmennettu joukkue taistelee tälläkin kaudella europaikasta, mutta muutaman sijan pudotus mahtuu vaihteluväliin.

4 FC Inter
FC Inter on siirtynyt Riveiron aikakauteen ja jälleen kerran ennen kauden alkua kaikki näyttää lupaavalta. Talvi on edennyt hyvin, espanjalaiskoutsi osaa organisoida hyökkäyspelaamisen, mutta kykeneekö hänkään nostamaan sinimustat alavireyden suosta? Positiivinen kauden aloitus on elintärkeä, mutta ainakin materiaali on viime kautta laadukkaampi. Interin otteluista on odotettavissa vähämaalisempia. Mitalille on sauma, muttei kuudeskaan sija yllättäisi.

5 KuPS
KuPS kaipaisi kymppipaikalle luovuutta ja kärkeen lisää laatua. Kuopion suunnalla joukkueen hyökkääjäongelmasta ollaan jo aidosti huolissaan. Miksi Rasmus Karjalainen istuu penkillä? Honkavaara on hyvä valmentaja, mutta pelinaikainen reagointi ja muuntautumiskyky eivät kuulu vahvuuksiin. Kuopiolaisilla oli jo viime kaudella omat haasteensa tehokkuuden suhteen. Talvella joukkueen alakerta on ollut myös ihmeen epätasapainoinen ja cup oli ylipäätään iso pettymys, niin tuloksellisesti kuin otteiden valossa. Taistelee onnistuessaan mitaleista, mutta jos negatiivinen kierre lähtee heti kärkeen päälle, valahtaa keskikastiin.

6 Ilves
Ilves on ollut talven positiivisia ilmestyksiä. Jarkko Wiss on osoittanut olevansa erinomainen puolustuspelin organisoija, joka uskaltaa antaa nuorille vastuuta. Ilves on kausi toisensa jälkeen pystynyt repimään tuloksen yksittäisestä ottelusta irti – usein hyvin pragmaattisella lähestymistavalla, joka ei kaikkien futisromantikkojen silmää miellytä. Materiaalin vahvuus ei ole oleellisesti muuttunut – miten uudet ulkomaalaishankinnat onnistuvat? Paletti on kuitenkin hyvin kasassa, joten tuskinpa tamperelaiset oleellisesti sijoitustaan viime kaudesta pudottaa. Hyvin vähämaalinen joukkue on kyseessä. Vahva kotietu, onnistuessaan mitalitaistelussa.

7 SJK
SJK on kahden floppikauden jälkeen tekemässä pienoista nousua, mutta mitaleille ei taida tälläkään kaudella olla asiaa. Joukkueesta uupuu ainakin tässä vaiheessa kliininen viimeistelijä. Eremenko sr on operoinut kautta aikain altavastaajajoukkueissa, niinpä pallonhallinnan kautta tapahtuva murtautuminen ei ole parasta osaamisaluetta. Kerholle voi ennakoida vaikeuksia juuri maalipaikkojen luomisen kanssa. Keskikentällä on laatua, mutta myös isot riskit. Mosa on mielialapelaaja ja Hetemaj usein loukkaantunut. Keskikastia.

8 IFK Mariehamn
IFKM on esiintynyt talvella kohtalaisesti. Kokoonpanossa on nähty viime kauteen nähden runsaasti muutoksia. Saarelaisten puolustuspeli oli jo viime kaudella epätasapainoista, eikä talven perusteella tilanne ole oleellisesti muuttumassa. Hyökkäyspelaaminen näyttäisi olevan aiempaa aktiivisempaa sekä suoraviivaista, mutta joukkue tarvitsisi vielä kliinisen viimeistelijän. Luvassa pitäisi olla viihdyttäviä otteluita ja maalimäärävetomiesten on syytä kiinnittää huomiota joukkueen varsin runsasmaaliseen potentiaaliin.

9 FC Lahti
FC Lahti toi Sami Ristilän penkin päähän, mutta miehen meriitit liigasta ovat kapoiset – näkeekö Ristilä penkin päässä syksyä? Lahdessa vaihtuvuus on ollut suurta, eikä materiaali järin leveä saati syvä ole. Ennakoitavissa on pahoja ongelmia hyökkäyskolmanneksella, sillä talvella maalipaikkojen luominen oli suuri haaste, eikä keskikentän laatu häikäise. Ristilä edennee tukevasti puolustuspelin ehdoilla, joten maaliodottamaltaan tasaisia ja vähämaalisempia otteluita on luvassa. Kausi voi alkaa hyvin, mutta syksyä kohden kurssi laskee.

10 VPS
Vepsun kokoonpanossa on nähty reippaasti vaihtuvuutta. Uusien vahvistusten todellinen taso on kysymysmerkki. Joukkueen pelitapaa on viilattu taas piirun suoraviivaisempaan suuntaan, mutta isommassa kuvassa pelitapa ei oleellisesti muutu. Tämä on sekä heikkous että vahvuus – vastustajat tietävät melko tarkoin vaasalaisten metkut, jolloin pallollinen peli on helpompaa puolustaa pois. Haastava kausi on edessä, flopin mahdollisuudet ovat olemassa, mutta saumoja on myös pari sijaa korkeammalle.

11 KPV
KPV on ollut talvella hyvä. Jarmo Korhonen on tullut tunnetuksi mainiona puolustuksen organisoijana, johon kokkolalaisten on hyvä nojata, sillä joukkue lähtee isoon osaan otteluistaan altavastaajana. Palloveikot pystyy kiusaamaan keskikastia, ja jos pallollinen suorittaminen kehittyy vielä piirun, pystyy KPV nousemaan ennakoidulta karsijan paikalta. Topparipari on laadukas, maalivahtikaarti pieni kysymysmerkki. Kärjessä Roiha saa ison roolin, katseet kannattaa luoda myös HJK-laina Banzaan, joka iskee laidalta merkittävät tehot. Kotona vahva.

12 HIFK
Isoja muutoksia on viime kaudesta nähty, eikä talven HIFK ole näyttänyt millään tavoin valmiilta. Norjalaiskoutsi Tor Thodesenilla on valtavasti töitä tehtävänä erityisesti puolustussuuntaan. Ulkomaalaispelaajia on paljon, maalivahti kysymysmerkki, kokemusta on saatu riviin, mutta ”parasta ennen päivämäärä” on monella jo ohitettu. En jaksa uskoa, että Röda saa pelinsä valmiiksi kauden alkuun mennessä, niinpä haastava kevät on edessä. Jos ja kun aloitus sakkaa, on nousu kuiville vaikeaa. HIFK on todennäköisin putoaja.

Automatisoitua säästämistä

Vakion vihjeet www.veikkaus.fi

(suora lainaus)

1 Italia – Suomi 1
Italian maajoukkuefutis on ollut kriisissä. Alakerta on edelleen todella kokenut ja tiivis, mutta käynnissä on sukupolvenvaihdos, kuten keskikentän ja hyökkäyksen pelaajavalinnoista nähdään. Pallollista pelitapaa on sorvattu varsin aktiiviseen suuntaan. Azzurri on erinomainen puolustussuunnan tilanteenvaihdoissa, mutta murtautuminen matalalla makaavia blokkeja vastaan on vaikeaa – kuten nähtiin Ruotsia vastaan. Suomi loisti Kansojen liigassa, henki on hyvä ja peli-ilme positiivinen. Laitapakkiosasto on Huuhkajilla ohut loukkaantumisten vuoksi. Isäntien tiukassa kontrollissa edetään, mutta laadukkaat maalipaikat jäävät vähiin. Suomi iskee Pukin johdolla kontrilla. Vähämaalisessa ottelussa Italia on karvan yli 70 pinnan suosikki. Käytännössä oikein pelattu kotivoitto kelpaa varmaksi.

2 Espanja – Norja 1
Luis Enrique pääsee avaamaan karsintataipaleensa Espanjan puikoissa. Venäjän MM-kisojen henkisen kolhun sekä alisuorituksen jäljiltä on parempaa luvassa. Nacho ja Carvajal jäivät alakerrasta sivuun, Alcacer sekä Aspas hyökkäyksestä. Norjan futis on ollut alamaissa viime vuosina, mutta Huuhkajien tavoin Kansojen liigasta irtosi C-sarjan lohkovoitto. Maalivahti Nyland on loukkaantunut. Kotona pääasiassa vain voittoja repivä Espanja kontrolloi kohtaamista selvästi ja määrittää pelin virtauksen, siinä missä Norja pyrkii blokkaamaan matalalta ja tukkimaan keskustan. La Furia Roja voittaa noin 80 pinnan todennäköisyydellä ja on kohdilleen rastittuna runkovarma.

3 Ruotsi – Romania 1X
Ruotsi voitti lohkon B-liigassa ja oli myös MM-kisoissa hyvä. Tiivis ja hyvin organisoitu puolustus on kaiken avain, mutta nyt toppariosastolla on huolestuttavia poissaoloja. Niin Jansson, Lindelöf kuin Granqvist ovat loukkkaantuneina. Miinusta on jaettava. Romanialla on puolestaan vakiokasvoista Chiriches, Pintilii ja Andone sairastuvalla. Romania on hyvä vastaiskujoukkue, joten ottelun kuva ei varsinaisesti pelaa vieraiden pirtaan, kun vieraiden pitää peliä myös pyörittää. Vähämaalisessa ottelussa luokkaa vahvempi Ruotsi on vain karvan yli kerran kahdesta voittava suosikki. Ykkönen on ehdottomasti varmistettava kokoonpanotilanteen vuoksi.

4 Bosnia-Hertsegovina – Armenia 1
Bosnia-H. on futismaana vahvassa nousussa, voitti B-liigassa lohkonsa, on kotona todella vahva ja puolustaa tiiviisti. Duo Pjanic-Dzeko kelpaisi moneen muuhunkin hyökkäyskaartiin kapellimestareiksi. Kokenut maalivahti Begovic jäi joukkueesta sivuun. Armenia jäi Kansojen D-liigassa lohkokakkoseksi, repii vieraista selvästi heikommin tuloksia ja taistelee Liechtensteinin kanssa jumbosijaa vastaan. Isännät kontrolloivat yksipuolista ottelua, määrittävät tempon, siinä missä Armenia vetäytyy alas ja kontraa nopeasti. Materiaaleissa on valtava tasoero, niinpä Lohikäärmeet voittaa hitusen yli 70 prosentin todennäköisyydellä. Alipelattu ykkönen on maistuva piikki.

5 Luton – Doncaster 1X
Luton johtaa Ykkösliigaa viidellä pisteellä. Vire on todella vakuuttava, sillä edellinen sarjatappio on lokakuulta! Hatters on tehnyt eniten maaleja ja on kotonaan tappioton. Doncaster taistelee nousukarsintapaikasta ja on vielä pisteen viivan päällä, mutta vire on huolestuttava – tilillä ei ole voittoa seitsemään otteluun. Alla on kuitenkin hyvä tulos, kun Dons repi kotona kiikarit sarjakakkosen kanssa. Luton vie ottelua ja haastaa vieraiden tiiviin alakerran. Hattersin suosikkiasema nousee päälle 50 pinnan, joten kotivoitto on saanut hurjasti liikaa pelimerkkejä. Ohitus ei inspiroi, mutta vaihtomerkki on haettava yllätysristille – riville kaivataan arvoa.

6 Shrewsbury – Portsmouth 12
Shrewsbury on vain pisteen putoamisviivan yläpuolella, mutta otti viimeksi keskikastin Wycombesta hurmaavan 2-1 kotivoiton – Salop oli vielä pari minuuttia ennen loppua tappiolla. Kotona on kulkenut tuloksellisesti selvästi paremmin. Portsmouth jahtaa vielä suoraa nousua, on hyvässä lyönnissä ja on tulivoimainen joukkue. 11 maalin Ronan Curtisin poissaolo on tosin miinus, alakerrasta avauksen Whatmough on pois. Maalijuhlaa tuskin aikaiseksi saadaan, mutta materiaaliltaan merkittävästi laadukkaampi Pompey on 40 prosentin suosikki vieraskentästä huolimatta. Vieraiden kannatus on hieman liian suurta, runsas rastitus on paikallaan.

7 Peterborough – Southend 1
Peterborough’lla on alla kolme perättäistä tappiota, eikä pelillinen vire vakuuta, sillä alakerta vuotaa. Eroa nousukarsintoihin on kuitenkin vain kaksi pistettä. Southend ei sekään hyvässä iskussa ole. Putoamiskamppailussa oleva joukkue ei ole voittanut peräti kymmeneen otteluun. Lisäksi vierailla on enemmän poissaolohaasteita. Nyt jos koskaan on perustasoltaan laadukkaamman Poshin sauma oikaista kurssi, ainakin pelin kontrolli menee isännille. Tasoeroa on noin luokan verran, niinpä kotijoukkue voittaa päälle kerran kahdesta. Isäntien kannatus on muutaman pinnan liian suurta, mutta tunnepuoli vetoaa Poshiin – varmaksi vain.

8 Bradford – Blackpool 1
Sarjajumbo Bradford ei ole vielä luovuttanut, mutta pelillinen vire ei lupaile ainakaan vahvaa nousua. Kahdeksaan edelliseen peliin on taskussa vain yksi voitto ja varsinkin hyökkäyspeli sakkaa. Tiiviisti puolustava Blackpool on neljä pistettä nousukarsintoja perässä, mutta vire ei kummoinen ole: alla on kolme voitotonta ottelua. Kummallakin on poissaoloja, vierailla ne iskevät puolustuslinjaan. Kun isännät tuskailevat viimeistelyn kanssa ja Seasiders puolustaa tiiviinä, nojaa ottelu väistämättä vähämaaliseen suuntaan. Bantams on marginaalinen suosikki, mutta myös alipelattu. Haetaan rohkeaa mutta potentiaalista ideavarmaa, Blackpool on haavoitettavissa.

9 Coventry – Oxford X2
Hyvävireinen Coventry on pisteen nousukarsinnoista, mutta isommassa kuvassa Sky Blues on ollut tällä kaudella onnekas. Tasaisia pelejä on käännetty voitoiksi ansaittua useammin. Perustaso on nykysijoitusta alempana. Oxfordin kausi on ollut raju alisuoritus, niinpä Yellows on vain pisteen putoamisviivan yläpuolella. Viime viikkojen peliesitykset kertovat kuitenkin selvästä nousuvireestä. Tasoeroa ei joukkueiden välillä käytännössä ole, vaikka sarjataulukko toista väittääkin. Näin ollen Sky Blues on 45 prosentin suosikki. Kotivoitto on saanut todella härskisti liikaa kannatusta, joten järkipelaajalle ei jää kuin yksi optio: ohipelisektori.

10 Burton – Accrington 1
Burtonilla on vielä ohut sauma pudotuspeleihin, mutta voittoja kaivataan. Alla on maukas mutta osin onnekas 3-0 kotivoitto Blackpoolista. Brewers on onnistunut puolustuspelissä kotona selvästi paremmin. Murtautumisongelmien sekä hiipuvien tehojen kanssa paininut Accrington sai neljän pelin voitottoman putken katki, kun Wycombe kaatui reissussa ansaitusti 3-1 lukemin. Stanley tulee vieraisiin tyypillisesti hyvin defensiivisesti, niinpä Burton saa hallita palloa selvästi enemmän. Kotijoukkue voittaa hitusen yli kerran kahdesta, joten kannatus on hieman liian suurta. Siitä huolimatta Brewers nousee tolpaksi. Porukoissa ristivarmistus.

11 AFC Wimbledon – Gillingham 1
Wimbledon on viihtynyt putoamisviivan tuntumassa läpi kauden, mutta pelillinen vire on reippaassa nousussa. Alla on ansaittu kolmen voiton putki, eikä omiin ole mennyt yhtään palloa neljään edelliseen peliin. Gillingham on keskikastissa vain viisi pistettä päivän isäntiä perässä. Gillies on pelannut reissussa tuloksellisesti paremmin, mutta alakerta vuotaa. Nyt puolustuslinjasta on kapteeni sivussa, keskikentältä tärkeämpi avauksen pelaaja. Miinus näistä. Donsin tekemiseen on vahva luotto, nousuvireinen kotijoukkue on liki 50 prosentin suosikki. Pelipinnat ovat jäämässä jopa pikkaisen alle. Selkeä ja helppo varmavalinta vireen suuntaan.

12 Plymouth – Bristol R X2
Plymouth hävisi viimeksi Fleetwoodille vieraissa 0-2, joten nousukarsintapaikka alkaa karata lopullisesti, mikä on seuralle pettymys. Argyle on varsin kotiriippuvainen nippu, jolla on haasteensa puolustuksen kanssa. Bristol Rovers on puolustusorientoitunut joukkue, joka ei ole hävinnyt neljään peliin ja on menestynyt tuloksellisesti vieraissa merkittävästi kotipelejä paremmin. Muutama poissaolo kuitenkin rasittaa. Pelinkuvaltaan tasaiseen sekä vähämaaliseen otteluun startataan isäntien marginaalisesta suosikkiasemasta eli Pilgrims on hiuksenhienosti ylimerkattu. Tasapeli ei kaukana ole, vaihtomerkki alimerkatulle Roversille.

13 Rochdale – Scunthorpe X2
Rochdalen alakerta on päästänyt eniten omiin, eikä sijoitus putoamisviivan alapuolella yllätä, kun tarkastelee materiaalia. Viime ottelut ovat kuitenkin tuoneet toivoa, sillä alla on tasapeli ja voitto. Scunthorpe on päästänyt isäntien jälkeen toiseksi eniten palloja omiin. Iron on vain kuusi pinnaa Dalen yläpuolella, joten jaossa on hyvin tärkeitä pisteitä, mikä ajattaa kohtaamista väkisin vähämaalisempaan ja defensiiviseen suuntaan. Scunthorpelta on avauksen pelaajia sivussa, mistä pieni miinus. Isännät jäävät silti vajaan 40 prosentin suosikeiksi. Kun pelikannatus on kymmenisen pinnaa liian suuri, on ohipelin paikka selviö.

RANSKAN KAKKONEN

Taas ensi perjantaina !

Näin vitibet.com näkee illan pelit:

http://www.vitibet.com/index.php?clanek=analyzy&sekce=fotbal&liga=franciedruha&lang=fi

Mestarien liiga alkaa: Manchester City suurin suosikki – Lue kausiennakko a`la www.veikkaus.fi

Manchester City
Kilpailun suurin voittajasuosikki. Materiaali on mahdottoman laaja sekä laadukas, eikä alkukauden missaavaa de Bruynea edes kaivata. Euromenestyksen puute painaa Pep Guardiolaa sekä arabiomistajia, niinpä UCL on entistä tärkeämmässä asemassa. Tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta, niinpä helpossa lohkossa nähdään murskavoittoja. Guardiolalla on ollut jatkopeleissä outo taipumus ylianalyysiin, jolla on muutettu toimivaa konseptia – kompastuuko City kuitenkin siihen?

Juventus
Juventus vaikuttaa vaaralliselta. Bonuccin paluun myötä joukkueen alakerta on entistä vahvempi. Vaikka kokemusta on vyöllä, ei parasta ennen päivämäärä ole vielä mennyt. Konservatiivisesti pelaavan Vanhan Rouvan kenttätasapaino on esimerkillisellä tolalla. Ja nyt kaikkien aikojen maalinsylkijä on omissa riveissä – Ronaldo tulee ratkaisemaan myös isoja pelejä Juvelle. Torinolaisiin on suhtauduttava kaikella vakavuudella mestarikamppailussa. Juventuksen peleissä maalimäärät ovat tyypillisesti keskiarvon alapuolella.

Barcelona
Barcelona on mielettömässä 26 tappiottoman eurokotipelin putkessa ja on voittanut UCL-lohkonsa 11 kertaa. Viime kauden UCL-pettymyksen jälkeen muutokset ovat olleet tälle kaudelle maltillisia, joten perustaso on säilynyt mestarisuosikkien tasolla. 4-3-3 formaatiota käyttävä Blaugrana on hyökkäyssuuntaan jäätävä. Puolustussuuntaan virheet ovat värittäneet viime kausia, mutta lohkovaiheessa virheetkään eivät haittaa, kun Messi ja kumppanit ratkovat pelit.

HAASTAJAT

Liverpool
Europeleihin erinomaisesti soveltuva Liverpool on ilman loukkaantumisia ehdottomasti välieräainesta. Joukkuetta on vahvistettu viisaasti, eikä Kariuksen kaltaisia mahalaskuja ole enää luvassa. Hankinnoista Naby Keita loistaa UCL:ssä. Viime kaudella koko loistava hyökkäyskolmikko viimeisteli yli kymmenen maalia ja James Milner teki yhden kauden syöttöennätyksen – hyökkäysvoimaa on valtavasti. Pool on Anfieldilla tappioton 16 europeliä putkeen. Maalimäärävedoissa alle-vaihtoehto on Liverpoolin peleissä kieltolistalla.

Bayern München
Bayern on siirtynyt Niko Kovacin alaisuuteen, minkä myötä pallollinen tekeminen on suoraviivaistunut selvästi. Materiaali riittää kevään ratkaisupeleihin asti, mutta pieni akilleen kantapää on korkealle painetta luomaan nouseva puolustuslinja, joka on pallonmenetysten jälkeen usein helisemässä kontria puolustaessaan. Kun Bayern saa painettua vastustajan syvälle, varsinkin takaa-ajoasemassa, on mylly hurjaa. Erikoishuomio: kotonaan München ei hellitä johtoasemassakaan, mikä johtaa runsasmaalisiin voittoihin.

Real Madrid
Real on tällä kaudella Cristiano Ronaldoa sekä Zinedine Zidanea köykäisempi, minkä myötä on helppo aliarvioida Los Blancosia. Perusmateriaali on kuitenkin kilpailun kärkipäätä, ja joukkue on ennenkin näyttänyt, miten kevään ratkaisupeleissä taso nousee kuin taikaiskusta. Mustaa magiaa? Valmentaja Lopetegui on kuitenkin kirjoittamaton kortti, lisäksi CR7 kukoisti nimenomaan isoissa peleissä. Riittääkö Benzema? Siksi Real on ”vain” haastajan asemassa.

MUSTAT HEVOSET

Ajax
Ajaxilla on kaikki mahdollisuudet edetä lohkosta jatkoon. Joukkuetta on vahvistettu fiksusti kokemuksella ja parhaimmasta nuoresta talentistakin saatiin pidettyä kiinni. Periajaxilaiseen tapaan palloa halutaan hallita ja edetä maata pitkin. Kenttämuodostelma on tuttu 4-3-3. Amsterdamilaiset luovat paljon maalipaikkoja, mutta viimeistelyn suhteen on ajoittain haasteita. Ajaxin parissa viihtyy takuulla ja laadukkaita maalipaikkoja nähdään kummassakin päässä.

Atletico Madrid
Atleticon kausi on alkanut vaisusti, mutta europeleihin Diego Simeonen sapluuna toimii paremmin. Los Colchoneros voitti jo supercupin ja ylipäätään joukkue on vahvistunut tälle kaudelle. Ringissä on enemmän syvyyttä. Tico nojaa tiiviiseen puolustuspeliin, jonka keskiössä on uruguaylainen topparipari Godin-Gimenez. Vähämaaliset ottelut ja niukat voitot ovat arkipäivää. Alkulohko on helpohko, ja kun peli kehittyy kauden edetessä, on Atletico varteenotettava kevään musta hevonen. Vaikka onkin kolminkertainen finaalin häviäjä.

Porto
Porton mustan hevosen asema selittyy ensisijaisesti varsin keskinkertaisen alkulohkon myötä. Lusitaanien pitäisi edetä pudotuspeleihin kivutta, ja keväällä kaikki onkin jo mahdollista. 4-4-2 muodostelmassa pelaavan Porton vahvuus on kivikova keskilinja, mutta laitapelaamisen suhteen on kysymysmerkkejä. Joukkue osaa vastahyökkäyspelaamisen, mutta on kotimaassa tottunut myös murtautumaan pitkillä hyökkäyksillä. Perinteisesti kotona vahvasti esiintyvä Porto on D-lohkon voittajasuosikki.

Viktoria Plzen
Plzenin päävalmentaja Vrba on kertonut mediassa, että tshekkinippu on tulossa lohkovaiheeseen aktiivisella pelitavalla, eikä lähde missään nimessä peruuttelemaan. Mikäli toteutus täyttää lupaukset, on lohko G:stä pieni sauma jopa jatkoon. Tuoreessa muistissa on, että vastaavalla pelitavalla belgialainen Gent eteni pudotuspeleihin pari kautta takaperin. Plzenin peleissä pitäisi nähdä maaleja, sillä aktiivisen pelitavan ongelma on, että puolustusmuoto venyy ja tilaa kontrille on. Nimettömämpi joukkue ei ole heittopussi.

Täällä pohjolan maassa jääkiekko ja talviurheilulajit ovat hyvin edustettuina medioissa, joten ennen internetiä oli hankala saada tietoja muista urheilulajeista, kuten salibandysta ja jopa jalkapallosta. Ehkä se selittyykin sillä, että jääkiekkoa lukuun ottamatta useimmissa urheilulajeissa, kuten jalkapallossa, ei ole juuri suomalaisia tähtiä — Litmasen lisäksi on hankala "pudotella" muiden jaliksen pelaajien nimiä. Kun niin sanotut omat pojat ovat vilttiketjussa, ei laji herätä suuren yleisön kiinnostusta. Sen sijaan valtaosa muistaa kuin eilispäin minkälaisen mylläkän Suomen jääkiekkomaajoukkue herätti vuonna 1995 ja tuoreemmin vuonna 2011 voitettuaan kultaa. On kiitos juuri Internetin, että tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät vaiheet myös muista urheilulajeista leviävät kun uutiset ovat vielä uunituoreita. Tuoretta informaatiota löytyy netin lukemattomilta sivuilta asiasta kuten asiasta, mukaan lukien ajantasaiset vedonlyönti vinkit.