Betsari

Monet urheiluveikkaamista harrastavat sortuvat näihin virheisiin, jotka on kuitenkin helppo korjata. Teetkö sinäkin veikatessasi näitä virheitä? Opi vinkkiemme avulla, miten sinustakin voi tulla parempi vedonlyöjä!

Huono rahanhallinta

Yksi vedonlyönnin tärkeimmistä tekijöistä on hyvä kurinalaisuus rahanhallinnassa. Monelle pelaajalle tulee helposti kiusaus ”ylittää ante” tai ”mennä all-in”, kun he näkevät vetokohteen, josta he pitävät erityisesti. Pitkällä aikavälillä tämä kuitenkin vie pelaajan vaikeuksiin.

Hyvä rahanhallinta alkaa ajatuksesta, että sinun tulisi lyödä vetoa korkeintaan 1 prosentilla omistamistasi varoista per veto. Vedonlyöjät rikkovat liian usein tätä tapaa varsinkin, jos heillä on ollut huonoja vetoja ja he yrittävät saada takaisin menetyksensä nopeasti. Vedonlyöjät voivat turhautua tästä hitaasta ja vakaasta lähestymistavasta, koska se ei tarjoa mahdollisuuksia saada isoja voittoja. Päätavoitteena pitäisi kuitenkin olla yksinkertaisesti rahan ansaitseminen. Varovaisempi suhtautuminen rahoihisi auttaa sinua tekemään juuri näin.

Liian paljon vetoja

Tyypillisenä kiireisenä urheilupäivänä vedonlyöjä voi tehdä jopa 100 vetoa eri liigoissa. Usein vedonlyöjät yrittävät hyödyntää tätä massiivista mahdollisuutta ja asettavat 10-20 panosta. Kukaan ei kuitenkaan pysty hallitsemaan tällaista määrää tietoa, että voisi veikata tulokset oikein jopa 100 eri liigassa.

Vedonlyöjät tekevätkin liian usein vetoja ”jännityksestä” tai ”toiminnasta” ja kokevat tarpeen investoida yhä enemmän rahaa niihin. Niin jännittävää kuin vedonlyönti urheilussa onkin, sitä on tehtävä vastuullisesti. Vedonlyöjien tulisi rajoittaa pelinsä niihin, joihin he luottavat eniten. Heidän tulee välttää tunnetta, että heidän tulisi panostaa useampiin peleihin.

Vedonlyömisen sijaan voikin välillä pelata vaikkapa nettikasinoilla rennosti hedelmäpelejä. Hyviä hedelmäpelejä löytää osoitteesta https://fi.vikingslots.com/hedelmapeli/.

Liian lyhytaikainen muisti

Vedonlyöjät rakastavat yleensä joukkueita, joilla on vakuuttavia voittoja edellisessä ottelussaan. Nämä samat vedonlyöjät eivät kuitenkaan ymmärrä, että kertoimien tekijät ovat tietoisia faktasta, jonka mukaan näistä joukkueista tulee parempia ja kertoimet heijastavat niitä. Jos voittavan tiimin puolesta panostaminen on niin helppoa, kaikki voittavat ja vedonlyöntiyritykset menisivät konkurssiin. Kannattaa myös huomioida kotikenttäetu.

Esimerkiksi Iltalehden mukaan SM-liigan kotivoittoprosentti oli kolme prosenttiyksikköä suurempi kuin vierasvoittojen (41–38%). On siis suuri vaikutus siinä, pelaako suosikkijoukkue kotona vai vieraskentillä.

Veikkaaminen omien suosikkien puolesta

Vedonlyönnissä peleistä, joissa on mukana suosikkijoukkueita, monet ihmiset antavat suosikeilleen varauksettoman tuen ja panostavat sydämensä, eivät järjen perusteella. Tämä ei tarkoita sitä, että vedonlyöjien ei tulisi panostaa peleihin, joihin osallistuu heidän suosikkitiiminsä. Vedonlyöjien tulisi kuitenkin asettaa puolueellisuus syrjään mahdollisimman hyvin ja pitää avoin mieli, kun he päättävät, mitä joukkuetta kannattaa veikata voittajaksi.

Epärealistiset odotukset

Vedonlyöjät joutuvat usein taloudellisten vaikeuksien maailmaan, koska he ajattelevat, etteivät he ole riittävän menestyviä verrattuna muihin. Todellisuudessa vaikka vedonlyöjä saisi puolet vedoistaan oikein, hän pärjää silti paremmin kuin monet muut. Moni kuitenkin todennäköisesti menettää rahaa, kun otetaan huomioon se, että vedonlyöntikin on liiketoimintaa.

Myös Ylen mukaan, suurin osa voitoista menee vedonlyöntikulujen kattamiseen ja voittoihin pitää suhtautua niin, että vähintään 90 prosenttia niistä menee panosten kattamiseen. Harhakuvitelmat suurista pikavoitoista pitäisikin katkaista heti alkumetreillä, jotta pelaaminen pohjautuisi realismiin, eikä pelaajalla olisi liian ruusuista kuvaa alasta.

Menestyneimmät asiantuntijat saavat yleensä vain 60 prosenttia vedoistaan oikein. Siksi on epärealistista, että keskimääräinen vedonlyöjä ajattelee, että heillä voisi olla paljon enemmän menestystä. Tulee hyviä viikkoja ja huonoja viikkoja. Vedonlyöjien tulee myös lieventää odotuksiaan ennen kuin he aloittavat vedonlyönnin. Ajattelutapa, että pienellä panoksella tulee elämää muuttava voitto, ei yksinkertaisesti ole realistinen.