Betsari

Otteluennakot

VEIKKAUKSEN LÄTKÄENNAKKO:

1 LUKKOKÄRPÄT
Lukko hallitsi molempia viime viikon otteluitaan maaliodottaman valossa, mikä onkin raumalaisittain varsin lupaava merkki. Lukko on tällä kaudella kontrolloinut kiekkoa lähes säännöllisesti vastustajaansa enemmän, mutta vaaralliset maalipaikat se on usein hävinnyt. Lukon ketjukokoonpanot ovat vakiintuneet viime aikoina, mikä on silminnähden tuonut rakennetta myös joukkueen pelaamiseen. Kärpät ei ollut parhaimmillaan keskiviikkona Tapparaa vastaan. Se oli etenkin avauserässä jopa yllättävän haluttoman oloinen ja kunnon maalipaikat olivat kortilla. Joukkueen tukirankana tällä kaudella toiminut alivoimapelikin petti. Lopulta Kärpätkin sai peliään hieman kulkemaan, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt.

Kotikaukalossa Lukolla on eväät Kärppien haastamiseen tosissaan. Joukkueiden välinen tasoero ei ole sitä luokkaa, mitä Monivedon pelijakauma osoittaa. Lukon voittolukemat ja niukkamaaliset tulokset tarjoavat parasta etua.
Tuottavimmat: 1-1, 3-1, 2-0, 2-1, 4-1, 0-2
Todennäköisimmät: 2-2, 3-3, 1-1

2 TAPPARAÄSSÄT
Tappara saapui erittäin valmiina Ouluun Kärppien vieraaksi. Vaikka kokoonpanosta uupui muun muassa kolme tärkeää hyökkääjää, niin se ei ottelussa juuri näkynyt. Tappara oli etenkin avauserässä selvästi parempi ja ylivoimapeli oli jälleen tehokasta. Voiton ansiosta Kärpät on vielä ainakin teoriassa Tapparan tähtäimessä sarjataulukossa. Ässille jäi viime viikon kahdesta vieraspelistä käteen nolla pistettä. Mutta ei Ässät silti huonosti pelannut. Lukkoa vastaan porilaiset luottivat sinnikkäästi trap-pelaamiseensa ja kyttäsivät raumalaisten virheitä. Se riitti kahden erän jälkeen 2-2-tilanteeseen. Ottelun ratkaisuvaiheilla Ässät ei kuitenkaan saanut tarvittavaa muutosta peliinsä aikaan.

Tapparan kotipeleissä on viime aikoina tehty maaleja melko kovaan tahtiin. Ässät saapuu kuitenkin vieraskaukaloon pelaamaan puolustuksen kautta. Tappara on iso suosikki, mutta Monivedossa sen suosikkiasemaa sekä ottelun maaliodotusarvoa on liioiteltu. Monivedossa vähämaaliset tulokset nousevatkin erittäin tuottaviksi peli-ideoiksi.
Tuottavimmat: 1-1, 2-2, 1-2, 1-3, 2-0, 2-1
Todennäköisimmät: 2-2, 3-1, 4-1

3 KALPASPORT
KalPa murskasi Jukurit viime viikolla kahdessa ottelussa yhteismaalein 13-3. Viimeistelyssä oli mukana rutkasti tuuriakin, mutta kummatkin pelit olivat joka tapauksessa selkeää KalPan hallintaa. Alexander Ruuttu palaa perjantaina KalPan kokoonpanoon. Myös tärkeä puolustaja Lasse Lappalainen saattaa tehdä paluun kaukaloon tässä ottelussa. Sport on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen. Keskiviikon tappio TPS:lle oli erittäin karvas. Ottelu oli pelitilanteiden valossa vaasalaisten hyppysissä kaksi erää, mutta kolmannen erän sukellus kävi kalliiksi. Sport on osoittanut pystyvänsä Risto Dufvan alaisuudessa pelaamaan ajoittain hyvinkin, mutta Dufvan ajan pistekeskiarvo 1,12 ei kuitenkaan anna aihetta hurraa-huutoihin.

Joukkueiden viimeaikaiset otteet painottuvat Monivedon pelijakaumassa melko selvästi, sillä KalPa on pelattu yli 60% suosikiksi. Vaikka KalPa onkin selvä suosikki, niin ei se ole pelivoimaltaan kuitenkaan niin takuuvarma, etteikö Sport voisi tässä pelissä pystyä yllätykseen. Monivedossa etua löytyy kummastakin joukkueesta vähämaalisiin tuloksiin painottuen.
Tuottavimmat: 1-1, 2-0, 3-0, 1-2, 1-3, 2-1
Todennäköisimmät: 2-2, 3-1, 3-3

4 HPKTPS
Antti Pennanen on saanut HPK:n jälleen hyvään pelivireeseen. Lauantain vierasvoitto Sportista tuli vakuuttavan esityksen päätteeksi, vaikka Sport pelissä mukana pyristelikin. Maaliodottama meni erittäin selvästi HPK:n nimiin. HPK on hävinnyt edelliseen 15 otteluun vain kaksi peliä varsinaisella peliajalla. Maaliero ja maaliodottama ovat vastaavalla ajanjaksolla myös tukevasti plussalla. TPS nappasi voitot Tapparasta ja Sportista vahvan viimeistelyn turvin. Pelillisesti TPS:llä on vielä paljon parannettavaa, mutta voitot tuovat taatusti itseluottamusta ja sitä myöten pelikin voi kehittyä. Jo hetken utopistiselta vaikuttanut paikka kympin sakissa on nyt enää viiden pisteen päässä.

HPK on perusvoimaltaan reilusti turkulaisia edellä. TPS:n voitot viime kierroksilla ovat herättäneet Monivedon pelaajat ja näin ollen HPK on jäänyt jopa niukasti alipelatuksi. Parasta etua on tarjolla HPK:n voittolukemista.
Tuottavimmat: 1-1, 5-1, 3-0, 2-0, 1-2, 6-2
Todennäköisimmät: 2-2, 3-1, 3-3

Perjantain otteluiden todennäköisyysarviot:
1 Lukko – Kärpät 32-24-44, maaliodotusarvo 5,0
2 Tappara – Ässät 59-20-21, maaliodotusarvo 5,1
3 KalPa – Sport 53-21-26, maaliodotusarvo 5,0
4 HPKTPS 57-20-23, maaliodotusarvo 5,3
Pelicans – SaiPa 50-21-29, maaliodotusarvo 5,2

Ranskan Kakkonen:

Tänään:
Lauantai 21.12.2019

8316
Lens – Niort, kertoimet:
Lens1,34
Tasapeli4,00
Niort8.00
*Välimatka:*520km
*Prosentit:*65-23-12
*Ennakko:*Lens vaikuttaa liiankin varmalta ja ainakin Veikkauksen puolella kerroin on vedetty liian alas

8325
Paris FC – Le Mans, kertoimet:
Paris FC2,18
Tasapeli2,85
Le Mans3.20
*Välimatka:*-km
*Prosentit:*42-31-27
*Ennakko:*Lähes jumbofinaali. Orleans on vain näiden kahden alapuolella. Pariisilta sinänsä surkea esitys, sillä viime kaudella se taisteli jopa boususta. No tästä kolme pistettä ja putoamisviiva jää hetkeksi.

8283
Troyes – AC Ajaccio, kertoimet:
Troyes2,00
Tasapeli2,80
AC Ajaccio3,75
*Välimatka:*800km
*Prosentit:*44-32-24
Ennakko: Tämä on edellisen pelin vastakohta! Molemmat taistelevat vielä suorasta noususta. Troyes on ehkä liigaan valmiimpi ja välimatkakin puoltaa kotivoittoa.

http://www.mestis.fi/

Täällä pohjolan maassa jääkiekko ja talviurheilulajit ovat hyvin edustettuina medioissa, joten ennen internetiä oli hankala saada tietoja muista urheilulajeista, kuten salibandysta ja jopa jalkapallosta. Ehkä se selittyykin sillä, että jääkiekkoa lukuun ottamatta useimmissa urheilulajeissa, kuten jalkapallossa, ei ole juuri suomalaisia tähtiä — Litmasen lisäksi on hankala "pudotella" muiden jaliksen pelaajien nimiä. Kun niin sanotut omat pojat ovat vilttiketjussa, ei laji herätä suuren yleisön kiinnostusta. Sen sijaan valtaosa muistaa kuin eilispäin minkälaisen mylläkän Suomen jääkiekkomaajoukkue herätti vuonna 1995 ja tuoreemmin vuonna 2011 voitettuaan kultaa. On kiitos juuri Internetin, että tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät vaiheet myös muista urheilulajeista leviävät kun uutiset ovat vielä uunituoreita. Tuoretta informaatiota löytyy netin lukemattomilta sivuilta asiasta kuten asiasta, mukaan lukien ajantasaiset vedonlyönti vinkit.