Betsari

Otteluennakot

Mestarien liigan ennakko by veikkaus.fi – Ajaxilla paineet tiistaina

”Ajaxilla paineet, Barcelonalla kierrätys ja Lyonin pakko päästä pisteille. Kaikkien peliprosentit ovat karanneet laukalle eli ohituskaistalle kannattaa Monivedossa ajaa, ainakin osittain”, sanoo Pete Käenmäki(veikkaus.fi). Lue ennakko tiistaille ja poimi tipsit talteen.

1 AJAXVALENCIA
Päätöskierroksen otteluissa H-lohkon tilanne on kimurantti: Ajaxille riittää jatkopaikkaan tasapeli, mutta lohkovoittoon vaadittaneen kolmea pistettä, koska Chelsea menee tasapisteissä ohi. Valencian on puolestaan saatava aikaan vähintään sama pistesuoritus kuin Chelsea samaan aikaan saa Lilleä vastaan. Näin ollen jopa Ajaxilla on olemassa selkeä uhka jatkopaikan menettämisestä.

Ajax on ihastuttanut tälläkin kaudella pelirohkeudellaan sekä nuorilla pelaajillaan. Eredivisiessä joukkue kärsi kauden avaustappion viime perjantaina Willemiä vastaan. Promes sekä Neres ovat sivussa. Hyvässä vireessä etenevää Valenciaa on vaikeaa kaataa. Puolustus on tiivis, kontrat luo uhkaa. Lee, Piccini, Kondogbia sekä Guedes ovat loukkaantuneina, Tsherishevin sekä Cillesenin pelaaminen on epävarmaa.

Isännät saavat jälleen hallita pelivälinettä enemmän, mikä sopii myös Valencian pelitavalliseen pirtaan. Isot panokset saattavat tehdä pelistä normaalia varovaisempaa, virheitä kun vältellään. Myös eri skenaarioita kannattaa miettiä, sillä esimerkiksi lopun tasatilanne saattaa passivoida isäntiä, kun taas vieraat lisäävät riskitasoja. Oli miten oli, Ajaxin voitolle saadaan noin 55 prosentin todennäköisyys, kun taas maaliodotusarvo on puolestaan 3,25 nurkilla. Ottelussa isännät ovat saamassa peliä yli kymmenen pinnaa liikaa. Parhaimmat arvot löytyvät maltillisemmista maalimääristä sekä Valencian menestyksistä.
Tuottavimmat: 0-0, 0-3, 1-3, 1-0
Todennäköisimmät: 1-1, 2-1

2 CHELSEALILLE
Chelsean tilanne on siinä mielessä hyvä, että voitto vie varmuudella jatkoon. Jos Chelsea saa päätöskierroksella enemmän pinnoja kuin Valencia, lontoolaiset etenevät 16 parhaan joukkoon. Lillen kohtalo on jäädä lohkon jumboksi. Nuoren lontoolaisnipun viime aikojen vire ei ole ihan paras mahdollinen, sillä viisi edellistä matsia ovat tuottaneet vain yhden voiton, eikä oma pää ole pysynyt näissä peleissä kertaakaan puhtaana. Henkisesti käynnissä on tähän saakka kauden haastavin vaihe. Loftus-Cheek on sivussa, Rüdiger epävarma osallistuja. Lillellä kulkee kotimaassa, mutta UCL osoittautui liian haastavaksi. Kasassa on yksi piste, ja varsinkin hyökkäyspää on jäänyt vaisuksi. Soumaoro ja Weah ovat sairastuvalla, Agouzoul lienee vielä poissa.

Pakkovoiton edessä oleva Chelsea prässää aktiivisesti ja lähtee kontrolloimaan ottelua. Lille on vaarallisimmillaan vastahyökkäyksistä. Tasoeroa on paljon, mutta korvien välissä ratkeaa paljon. Kotivoitto toteutuu neljä kertaa viidestä. Maaliodottama jää vähän alle 3,20, Lille taasen jää maaleitta vähän useammin kuin kerran kahdesta. Hiukan alipelattu Lillen nolla on potentiaalinen runkomerkki – toisaalta myös vieraiden kakkonen on jäänyt liian pienelle huomiolle. Isänniltä nolla toisi myös ison arvon riviin, kuten myös murskavoitot.
Tuottavimmat: 0-2, 0-0, 5-0, 4-0
Todennäköisimmät: 2-0, 3-0

3 INTERBARCELONA
Barcelona on jo varmistanut lohkovoiton, mutta Inter taistelee toisesta sijasta. Milanolaiset ovat tasapisteissä Dortmundin kanssa ja keskinäisten otteluiden ansiosta edellä. Näin ollen Interin pitäisi saada aikaan samanlainen pistesuoritus kuin saksalaiset saavat aikaan Slaviaa vastaan. Interin syksy on ollut todella vahva, mutta Mestarien liigassa joukkue ei ole aina kyennyt parhaimpaansa. Barella, Sanchez, Sensi, Karamoh ja Gagliardini ovat poissa. Barcelona jyrää Messin sekä väkivahvan hyökkäyskaartin myötä, vaikkei ihan joka pelissä ole vakuuttanutkaan. Messiä ei Milanossa nähdä, lisäksi Pique, Dembele, Alba ja Semedo ovat poissa. Miinusta on jaettava.

Barcalta käyttää siis rotaatiota, niinpä ottelun todennäköisyysarvioiden ennakoiminen on ilman avauskokoonpanotietoja haastavaa. Motivaatioihin on reagoitava, muttei liikaa. Inter on nostettu markkinassa jopa yli 60 prosentin suosikkiasemaan, mutta oma arvioni on hieman 60 pinnan alapuolella. Maaliodotusarvo kipuaa hivenen päälle kolmen rysän. Kotijoukkueen kannatus on jäämässä todella rajusti liian pieneksi, niinpä maukkaimmat rivit kulkevat Interin voittojen kautta.
Tuottavimmat: 3-0, 4-0, 3-1, 4-1
Todennäköisimmät: 1-1, 2-0

4 LYON – RB LEIPZIG
Leipzig on varmistanut paikkansa 16 parhaan joukossa, mutta lohkovoitto varmasti kiinnostaa. Lyon sen sijaan on kolmen pinnan takamatkalla tasapisteissä Zenitin kanssa, mutta kolmantena. Näin ollen tässäkin ottelussa kurkitaan tiiviisti lohkon toiseen kamppailuun – Lyon tarvitsee isomman pistesuorituksen kuin Zenit, mutta myös lohkovoitto on kolmella pisteellä vielä mahdollinen. Kotimaassa Lyonin otteet ovat ailahdelleet, eikä kausi ole edennyt odotusten mukaisesti. Tatarusanu, Dubois, Cornet ja Kone ovat sivussa. Kauden alla mustaksi hevoseksi ennakoitu RBL on hävinnyt 12 edellisestä pelistään vain yhden. UCL:ssä pisteitä on tullut tasapainoisilla esityksillä. Orban ja Kampl ovat sairastuvalla. Candido, Konate sekä Adams ovat epävarmoja osallistujia.

Korkeatempoinen ottelu on edessä, runsasmaalisuus ei yllättäisi. Leipzig on joukkueista laadukkaampi, mutta Lyon säilyy kotiedun ansiosta niukkaakin niukempana, marginaalisena suosikkina. Maaliodotusarvo jää hitusen alle kolmen häkin. Pelipinnat ovat aivan liikaa kallellaan isäntien suuntaan, niinpä Leipzigin voitoilla pääsee kiinni tuottavimpiin riveihin.
Tuottavimmat: 0-3, 0-2, 1-3, 1-2
Todennäköisimmät: 1-1, 2-2

Ranskan Kakkonen:

SEURAAVA KIERROS 13.12.2019

21:00
Nancy -Chateauroux
21:00
Clermont Foot – Le Havre
21:00
Chambly – Niort
21:00
Lorient – Auxerre
21:00
Sochaux – Grenoble
21:00
Le Mans – Orleans
21:00
Rodez – Caen
21:00
Valenciennes – Paris FC

Lux-Case

http://www.mestis.fi/

Täällä pohjolan maassa jääkiekko ja talviurheilulajit ovat hyvin edustettuina medioissa, joten ennen internetiä oli hankala saada tietoja muista urheilulajeista, kuten salibandysta ja jopa jalkapallosta. Ehkä se selittyykin sillä, että jääkiekkoa lukuun ottamatta useimmissa urheilulajeissa, kuten jalkapallossa, ei ole juuri suomalaisia tähtiä — Litmasen lisäksi on hankala "pudotella" muiden jaliksen pelaajien nimiä. Kun niin sanotut omat pojat ovat vilttiketjussa, ei laji herätä suuren yleisön kiinnostusta. Sen sijaan valtaosa muistaa kuin eilispäin minkälaisen mylläkän Suomen jääkiekkomaajoukkue herätti vuonna 1995 ja tuoreemmin vuonna 2011 voitettuaan kultaa. On kiitos juuri Internetin, että tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät vaiheet myös muista urheilulajeista leviävät kun uutiset ovat vielä uunituoreita. Tuoretta informaatiota löytyy netin lukemattomilta sivuilta asiasta kuten asiasta, mukaan lukien ajantasaiset vedonlyönti vinkit.