Betsari

Otteluennakot

www.veikkaus.fi sivuston Vakion-vihjeet:

300 000 € päävoitto Vakiossa – lue analyysit kohde kohteelta 👇

Pohjanmaa on kupongin menestymisen suhteen avainasemassa. Ylipelattu SJK ohitetaan Kokkolassa, Vaasassa kotijoukkue ansaitsee ideavarman valinnan!

1 Ilves – HJK X2
Ilves kärsi todella tiiviisti puolustaneen FC Lahden vieraana yllättävän 0-1 tappion. Kuhnurit luovutti pallon sekä aloitteen Ilvekselle, joka ei välttämättä ole parhaimmillaan hyökätessään hitaasti. HJK haki Färsaarilta 2-2 tasurin ja jatkaa tulevalla viikolla UCL-taivalta Belgradissa. Valmennuksen mukaan fokus on kuitenkin tiiviisti kärkipelissä – jaossa on kieltämättä valtavan isot pisteet mestaruustaistelua ajatellen. Vierailla on muutama poissaolo ulkomaalaisosastolla. HJK jää rasituksesta huolimatta marginaaliseen suosikkiasemaan. Klubi on täten alimerkattu, mutta varmaksi asti vieraita ei uskalla rastia. Vähämaalisempaan suuntaan nojaavassa ottelussa risti on oiva lisä.

2 KPVSJK 1X
KPV:n kahden ottelun tappioton putki katkesi ansaittuun 0-3 häviöön Maarianhaminassa. Kotona joukkueella on kuitenkin yllätysvalmius. Kinnunen kärsii pelikieltoa. SJK naarasi viime hetken derbyvoiton Vepsusta. Joukkue pelaa vieraissa melko defensiivisesti, joten pelit kääntyvät usein vähämaalisiksi. Sundman sekä hyökkäyspäässä paljon pelejä ratkonut Oliinyk ovat pelikieltoisina sivussa, lisäksi Hurme on poissa ja toppari Kadion pelaaminen on hyvin epävarmaa. Miinusta näistä. Kotijoukkueen sekä yleisön takuuvarmasti sytyttävässä Pohjanmaan kamppailussa SJK ansaitsee karvan alle 40 prosentin suosikkiaseman, joten vakiokansa on nakutellut kakkosta kymmenisen pinnaa liikaa. Selkeä ohipelin paikka.

3 VPS – FC Lahti 1
VPS:n avausvoitto antaa odotuttaa itseään. Päävalmentaja Sundin avauspeli SJK:n vieraana oli lupaava, vaikka loppuhetkillä tulikin takkiin. FC Lahti yllätti kotonaan Ilveksen inhorealistisella passiivisuudellaan ja jahtaa vielä kuudetta sijaa. Kuhnureilla on ollut poissaolomurheita varsin viljalti, eikä optimiavausta saada tälläkään kertaa kasaan. VPS jää vahvasti vähämaaliseen suuntaan nojaavassa sekä tapahtumiltaan tasaisessa kamppailussa marginaaliseen suosikkiasemaan. Rohkea rokan syö: ihan hitusen liian pienelle pelille jäämässä oleva kotijoukkue otetaan varmaksi. Jossain kohtaa avausvoiton on tultava – FC Lahti on ainakin melko passeli vastus.

4 TPS – FC Haka 1
Neljän ottelun voittoputkessa seilaava TPS kaatoi viimeksi AC Oulun melko ansaitusti 1-0-lukemin. Pelillisesti turkulaisten kurssi on ollut nouseva, eikä Haka turhan usein laatupaikkoja Tepsin alakerrasta revi. Haka jatkaa tappiottomana, kun viimeksi kaatui Jaro 2-0. Hakan peli on tasapainoista ja puolustus pitävää. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi poissaolomurheita ei ole. Pienten marginaalien ottelu on edessä, ja TPS jos joku kykenee aiheuttamaan Hakalle sen kauden avaustappion. Isäntien suosikkiasema jää vähän yli 40 prosenttiin, joten kotivoitto on viitisen pinnaa alipelattu. Haetaan rohkeaa ideavarmaa, porukoissa vaihtomerkille on sijansa.

5 EIF – AC Kajaani 1X
EIF on ottanut elintärkeät voitot MYPA:sta ja TPV:stä. Nyt vastassa on säilymisen kannalta merkittävä haastaja, joka pitäisi pystyä kaatamaan kotikentällä. Jaman sekä Rantasen pelaaminen on epävarmaa. AC Kajaani otti viimeksi väkevän vierasvoiton KTP:stä 2-0-lukemin, mutta pistejako olisi ollut tapahtumiin nähden oikeutetumpi lopputulema. Yhtä kaikki, kajaanilaisten vireessä on nousun merkkejä. Lahnalakso on pelikiellossa ja muutama loukkaantuminenkin on, mutta ACK on vahvistanut siirtoikkunan avauduttua rivejään. Aavistuksen laadukkaampi EIF voittaa lähes kerran kahdesta, joten isäntien kannatus on hieman liian suurta. Ohitus ei inspiroi, mutta vaihtomerkki on käytettävä. Risti rinnalle.

6 KaaPo – Gnistan 2
KaaPo on ehkä hieman yllättäen lohkokakkosena. Pelillisesti joukkue on ollut laadukas ja pyrkii pelaavuuteen. Viimeksi Pallo-Iirot kaatui suvereenilla esityksellä, mutta vain 1-0. Viimeistely kaipasi laatua. Ylivoimaisella materiaalilla operoiva Gnistan johtaa odotetusti lohkoa, muttei suinkaan ole dominoinut pelillisesti. Avauksesta alakerran Tiberi sekä tärkeä Ahonen ovat sivussa. Gnistan haluaisi hallita palloa, mutta joutuu kunnioittamaan isäntiä sen verran, että taktiikassa otetaan napsu puolustavampaan suuntaan. Tasoeroa on silti reippaasti, niinpä Gnistan nousee noin 45 pinnan suosikiksi, vaikka kärkipelistä on kyse. Armotta liian pienelle kannatukselle jäänyt Kipinä on lapun parempia ideavarmoja.

7 Honka Akatemia – P-Iirot 12
Honka Akatemia on neljän pelin tappiottomassa putkessa ja kuuluu tasoltaan keskikastin yläoksille. Joukkue pyrkii pelaavuuteen ja etene järjestelmällisesti lyhytsyötöin. Iirot puolestaan vetäytyy varsinkin vieraissa melko alas ja lähtee riistojen jälkeen nopeasti ylöspäin. Raumalaiset eivät ole voittaneet neljään otteluun, ja pelillinen kurssi on selvästi laskussa. Akatemia hallitsee ja kontrolloi pelitapahtumia ja voittaa hieman useammin kuin kerran kahdesta. Kotivoitto on aavistuksen ylimerkattu. Otetaan siksi myös pikkuyllätys mukaan kakkosen muodossa.

8 EPS – FC Espoo 2
Sympaattinen EPS taistelee säilymisen puolesta, muttei ole voittanut neljään otteluun. Kotona joukkue taistelee miehekkäästi ja saa valtavan tuen runsaalta kotiyleisöltä. Arttu Aho kärsii pelikieltoa. FC Espoo on kärsinyt kolme perättäistä tappiota. Edellinen KäPa:a vastaan oli kuitenkin hyvin epäonninen. Pitkän pelikiellon kärsineet vahvistukset ovat takaisin tositoimissa ja odotusarvo on, että FCE:n kurssi kääntyy. Nopea ja suoraviivainen FC Espoo voittaa lähes 50 prosentin todennäköisyydellä, joten ”vierasjoukkue” on jäänyt vakioväeltä syyttä suotta epähuomioon. Roimasti alimerkattu FCE on mitä mainiointa varmamateriaalia.

9 KäPa – SalPa X2
Surkean alkukauden jälkeen KäPa on hilaamassa itseään pois putoamiskamppailusta. Alla on onnekas voitto FC Espoosta ja kolme tappiotonta ottelua. Akuvuo on sivussa pelikiellon takia. SalPa ei ole ollut aivan niin hyvä kuin odotettiin, mutta joukkue löytyy lohkon kolmospaikalta. Alla on ansaittu 2-2-vierastsuri vahvan Jazzin kanssa. Vieraissa vahvasti esiintynyt SalPa pyrkii myös nyt kontrolloimaan kohtaamista. Useaa luokkaa laadukkaampi Joutsenet kipuaa noin 45 pinnan suosikkiasemaan. Vajaat kymmenen prosenttiyksikköä ylipelattu vierasvoitto on syytä varmistaa tasapelillä.

10 FCVJBK 2
FCV on hävinnyt viidestä viime pelistään neljä, eikä kotikentältä ole taskussa kuin yksi voitto. Vaajakosken loukkaantumistilanne on ottanut jälleen takapakkia, josta on syytä jakaa miinusta. JBK pelaa hyvää kautta ja on syystä lohkon neljäntenä, mutta reissussa on ollut huomattavasti nihkeämpää. Neljä edellistä peliä ovat tuottaneet vain yhden voiton. Tulivoimainen JBK haluaa olla aktiivinen ja pakottaa isännät nopeisiin hyökkäkyksiin. Sen verran otteissa on ollut eroa läpi kauden, että materiaaliltaan parempi JBK ansaitsee reissussakin liki kerran kahdesta voittavan suosikin aseman. Selvästi liian pienelle peleille jääneet jeppisläiset nostetaan iloiten tolpaksi.

11 KajHa – KuFu-98 2
KajHa ei ole edelleenkään voittanut yhtään ottelua ja tehtyjä maalejakin on 11 pelissä kasassa vain yhdeksän. Oma pää vuotaa, materiaali on sarjaan köykäinen. KuFu on kivunnut lohkossa peräti toiseksi, mutta on kotiriippuvainen nippu. Lisäksi vierailla on muutama poissaolo. Kuopiolaisten pitäisi pystyä hallitsemaan ottelun tapahtumia selvästi, mutta viimeistelyn pitää olla nyt kunnossa. KuFu on vieraskentästä huolimatta peräti päälle kolme kertaa viidestä voittava suosikki, joten pelikannatus on pitkälti kohdillaan. Suosikista on aivan hyvä repiä kuponkiin piikki.

12 SJK Akatemia – OLS 1
SJK Akatemia on suorastaan dominoinut Kakkosen C-lohkoa. Tilillä on pelkkiä voittoja, eikä omiin ole mennyt 11 peliin kuin neljä palloa. OLS on työteliäs, aktiivinen sekä hyvin organisoitu joukkue, joka on lisäksi mainiossa tulosvireessä. Viisi edellistä peliä ovat tuoneet peräti neljä voittoa, ja varsinkin hyökkäystehot ilahduttavat Luistinseuran faneja. Isännät hallitsevat peliä roimasti, mutta tiivis blokki voi tuottaa haaasteita murtautumiseen. Selvästi laadukkaampi Akatemia vie voiton silti noin kolme kertaa neljästä, joten kohde on käytännössä kohdilleen rastittu. Usein osuva kotisuosikki on lapun runkovarma.

13 AIK – Helsingborg 1X
AIK:n kausi on ollut hyvä, mutta hyökkäyspelaaminen ei ole samanlaista ilotulitusta kuin mestaruuskaudella. Sarjakakkonen on neljä pistettä johtavaa Malmöä perässä. Nousija Helsingborg on ollut tasoonsa nähden hyvä, vaikkakin tehokkuuden suhteen on haasteita. Tulosvire on mainio, sillä kuuteen viime peliin tilillä on vain yksi häviö. Joukkueiden kauden edellinen kohtaaminen Helsingborgissa päättyi AIK:n selvään 3-1 voittoon. Vieraat puolustavat alhaalta hyvin tiiviisti, niinpä Gnaget saa ottelusta selvän kontrollin. Vähämaaliselta tuoksahtavassa kamppailussa AIK on vähän alle 60 prosentin suosikki. Reippaasti ylipelattu kotivoitto kaipaa ristivarmistuksen.

Kuukauden takainen ennakko:

Kesän futishuuma syttyy 7.6.-7.7. Ranskassa, missä naiset ratkaisevat maailmanmestaruuden kohtalon. Yle näyttää kisojen kaikki ottelut suorana. Tässä www.veikkaus.fi ranking

1 YHDYSVALLAT

FIFA-ranking: 1.

Päävalmentaja: Jill Ellis

Edelliset ottelut: MEX 3-0, NZL 5-0, RSA 3-0, BEL 6-0, AUS 5-3.

Kolminkertainen maailmanmestari Yhdysvallat lähtee turnaukseen suurimpana suosikkina. USA on ollut mitaleilla kaikissa naisten MM-kisoissa, eikä mikään viittaa huiman putken päättymiseen. Kahden viime vuoden aikana joukkue on kärsinyt vain yhden tappion, joka tuli kisäemäntä Ranskaa vastaan.

Yhdyvallat on lohkon selkeä voittajasuosikki. Chile ja Thaimaa kaatuvat todennäköisesti suurinumeroisesti, Ruotsi voi tarjota tiukemman vastuksen. Kokeneen mestarivalmentajan Jill Ellisin luotsaaman ryhmän tähtiin lukeutuvat laji-ikoni Carli Lloyd sekä hyökkääjä Alex Morgan. Joukkueen taustalla on kuohunut kisojen alla, sillä pelaajat ja jalkapalloliitto ovat riidelleet maajoukkuekorvauksista. Mikäli raha-asiat pystytään jättämään taka-alalle, on USA:n mitaliputken jatkuminen lähellä.

2 RANSKA

FIFA-ranking: 4.

Päävalmentaja: Corinne Diacre.

Edelliset ottelut: THA 3-0, DEN 4-0, JPN 3-1, URU 6-0, GER 0-1.

Kotikisoihin marssii erittäin vahva joukkue, jonka suurin haaste on samalla myös sen vahvuus: kotiyleisö ja sen tuomat paineet. Ensimmäisenä naisena miesten ammattilaisjoukkueessa valmentanut Corinne Diacre on tehnyt väkeviä valintoja: muutama tähti jätettiin ulos, jotta joukkueen yhtenäisyys säilyy.

Ranskalla on runsaasti maalintekovoimaa. Lisäksi sen topparipari on fyysinen ja alakerran linja laadukas sekä pitävä. Isoissa peleissä hyökkäystehot ovat kuitenkin turhan usein kadonneet. Moni runkopelaajista pelaa Eurooppaa hallitsevassa Lyonissa, joten yhteispeli löytynee vaivattomasti. Ranska on edennyt parhaimmillaan välieriin, ja vähintään vastaavaan saavutukseen on edellytykset. Kisojen alla tulokset ovat olleet vakuuttavia, joten nyt Les Bleusilla on iskun paikka.

3 ENGLANTI

FIFA-ranking: 3.

Päävalmentaja: Phil Neville.

Edelliset ottelut: DEN 2-0, ESP 2-1, CAN 0-1, JPN 3-0, USA 2-2.

Englanti on yksi nopeimmin nousevista naisjalkapallomaista. Suuret panostukset omaan pääsarjaan suurseurojen johdolla ruokkivat myös maajoukkuetta. Viime MM-kisoissa Englanti sijoittui pronssille ja selviytyi kahden vuoden takaisissa EM-kisoissa vakuuttavasti välieriin. Joukkuetta luotsaa iso nimi, entinen huippupelaaja Phil Neville. Hänen johdollaan Englanti on osoittanut pystyvänsä pelaamaan monipuolista jalkapalloa ja mukautumaan erilaisiin tilanteisiin.

Englanti on suosikki etenemään lohkovoittajana jatkopeleihin, joissa sillä on edellytykset aina mitaleille saakka. Muun muassa Fran Kirbyn tähdittämä joukkue puolustaa hyvin ja siltä löytyy riittävästi myös hyökkäystehoja.

4 SAKSA

FIFA-ranking: 2.

Päävalmentaja: Martina Voss-Tecklenburg

Edelliset pelit: CHI 2-0, JPN 2-2, SWE 2-1, FRA 1-0, ESP 0-0, ITA 5-2.

Kaksinkertainen maailmanmestari Saksa lukeutuu arvokisojen kestosuosikkeihin. Tällä kertaa lähtökohdat ovat aavistuksen erilaiset, sillä tuoreessa muistissa on EM-kisojen raju notkahdus. MM-karsinnoissa Saksa kärsi tappion Islannille, mutta eteni sen jälkeen tappioitta päästämättä seitsemään peliin maaliakaan. Saksa haluaa osoittaa kuuluvansa yhä maailman huipulle. Ryhmän kirkkaimpana tähtenä tuikkii pelintekijä Dzsenifer Marozsan, joka juhli keväällä naisten Mestarien liigan voittoa Lyonin paidassa.

Alkulohko ei ole haaste, mutta lohkovoitto ei ole selviö – Espanja tarjoaa keskinäisessä kohtaamisessa varteenotettavan vastuksen. Saksan materiaali sekä kliinisyys tärkeissä otteluissa kantavat joukkueen lähelle mitalipelejä.

5 JAPANI

FIFA-ranking: 7.

Päävalmentaja: Asako Takakura-Takemoto

Edelliset ottelut: GER 2-2, FRA 1-3, ENG 0-3, BRA 3-1, USA 2-2.

Japani on ottanut 2000-luvulla Kiinan paikan Aasian ykkösjoukkueena. Vaikka Japani on lukeutunut MM-kisojen vakiokävijöihin, sen menestys oli pitkään vaatimatonta. Ennen vuotta 2011 joukkue ei ollut saavuttanut MM-kisoissa yhtä voittoa enempää, mutta Saksan lopputurnauksessa Japani räjäytti pankin ja juhli maailmanmestaruutta.

Japani on nopea, tekninen ja taktisesti hyvä joukkue, joka pelaa aktiivista jalkapalloa. Lisäksi Japani pystyy hyvin pitämään tempoa yllä pelaamisessaan. Kaksinkamppailupelaamisessa joukkue saattaa kuitenkin olla hieman vastustajiaan jäljessä. Japani on hyvä turnausjoukkue, joka etenee Englannin kanssa lohkosta jatkopeleihin. Ryhmällä on ollut taipumusta keskimääräistä runsasmaalisempiin otteluihin.

6 KANADA

FIFA-ranking: 5.

Päävalmentaja: Kenneth Heiner-Möller

Edelliset ottelut: ESP 0-0, MEX 3-0, NGR 2-1, ENG 1-0, SWE 0-0.

Kanadan kisoihin valmistautuminen on sujunut mallikkaasti, sillä joukkue on pelannut jo kahdeksan tappiotonta ottelua putkeen. Niissä Kanada on kaatanut muun muassa Englannin ja Norjan.

Maalinteko on Kanadaa vastaan vaikeaa, mikä nostaa menestysodotuksia. Joukkueen voitot ovat usein numeroiden valossa varsin niukkoja. Kanadaa valmentaa Kenneth Heiner-Möller, joka on toiminut aikaisemmin Tanskan päävalmentajana. Peliä lähestytään pallonhallinnan kautta. Moni Kanadan tähdistä pelaa USA:n laadukkaassa sarjassa. Vähintään puolivälieräpaikka on Kanadalle täyttä realismia.

7 AUSTRALIA

FIFA-ranking: 6.

Päävalmentaja: Ante Milicic

Edelliset ottelut: USA 3-5, ARG 3-0, KOR 4-1, NZL 2-0, CHI 5-0.

Australia selviää käytännössä aina kisoihin, joten kokemusta arvoturnauksista on jo paljon. Lisäksi se saa valmistautua arvokisoihin rauhassa ja on siksi ollut varsin tasainen suorittaja. Tällä kertaa valmistautumisrauhaa rikkoi yllättävä valmentajanvaihdos, jonka myötä entinen huippupelaaja Ante Milicic siirtyi liiton miesjoukkueiden puolelta naisten peräsimeen.

Australia on edennyt neljässä edellisessä MM-lopputurnauksessa puolivälieriin. Nyt lohko on tasainen ja kaavio suotuisa, joten kahdeksan joukkoon on hyvät mahdollisuudet. Mitalipeleihin asti Australia tuskin yltää. Yhtenäiseltä joukkueelta löytyy kapteeni Sam Kerrin johdolla osaamista hyökkäyspäästä, joten peleistä voi ennakoida runsasmaalisia.

8 ESPANJA

FIFA-ranking: 13.

Päävalmentaja: Jorge Vilda

Edelliset ottelut: CAN 0-0, CMR 4-0, ENG 1-2, BRA 2-1, SUI 2-0.

Espanjan nousu kohti huippua on ollut nopeaa, sillä maa pelaa MM-kisoissa vasta toista kertaa. Viimeksi Espanja jäi lohkovaiheeseen ilman otteluvoittoja. Karsinnoissa Espanja oli vakuuttava ja voitti kaikki ottelunsa maalierolla 25-2. Vaikka joukkue on laadukas, on La Rojan pelaaminen usein ennalta-arvattavaa ja maalinteko tuottaa ajoittain ongelmia. Espanja lukeutuu kisojen vähämaalisimpiin. Joukkue on nuori, ja kenties kisat tulevat vielä hieman liian aikaisin.

Kaavio on armoton: Espanja jäänee lohkossa Saksan jälkeen toiseksi, jolloin ensimmäisessä pudotuspelissä vastaan asettuisi F-lohkon voittaja, suursuosikki USA. Espanja on haluton tekemään myönnytyksiä pelitapansa suhteen, mikä voi olla potentiaalinen kompastuskivi ratkaisupeleissä.

9 HOLLANTI

FIFA-ranking: 8.

Päävalmentaja: Sarina Wiegman

Edelliset ottelut: CHI 7-0, MEX 2-0, CHN 1-1, POL 0-1, ESP 0-2.

Hollanti juhli monien yllätykseksi EM-kultaa kesällä 2017. Vaikka kyseessä on perinteikäs jalkapallomaa, on nousu naisjalkapallon huipulle tapahtunut nopeasti. MM-kisoissa Hollanti ei ole koskaan edennyt puolivälieriä pidemmälle, ja tämän kesän turnaukseenkin ryhmä selvisi vasta jatkokarsintojen kautta. Hollantia näytetään yliarvostettavan mestaruuskertoimien suhteen. Euroopan mestaruus on nostanut odotuksia, mutta Hollanti tuskin pystyy aivan vastaamaan kasvaneisiin odotuksiin.

E-lohkossa on luvassa ristiinpelaamista, mutta Hollanti edennee lohkokakkosena jatkoon. Ryhmän ykköstähti on FC Barcelonaa edustava Lieke Martens, joka rytmittää joukkueen peliä ja ohittaa sujuvasti vastustajia.

10 BRASILIA

FIFA-ranking: 10.

Päävalmentaja: Vadao

Edelliset pelit: SCO 0-1, ESP 1-2, USA 0-1, JPN 1-3, ENG 1-2.

Brasilian paras MM-saavutus on 12 vuoden takainen hopea. Omassa maanosassa Brasilia on selkeä ykkönen, sillä se on voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki mestaruudet ja kärsinyt mestaruuskisoissa käsittämättömästi yhteensä vain kaksi tappiota. Tämänhetkinen vire on kuitenkin hälyttävä – Brasilia on hävinnyt yhdeksän edellistä otteluaan. Maalinteko on sakannut ja oma pääkin vuotaa. Kollektiivina Brasilia ei ole koskaan ollut kovin vakuuttava.

Joukkue edennee vaikeuksista huolimatta lohkosta jatkoon, mutta tuskin voittajana. Joukkueen suuri nimi on MM-kisojen kaikkien aikojen maalikuningatar Marta 15 osumallaan. Marta kärsii kuitenkin reisivammasta, joka saattaa pitää hänet sivussa ensimmäisistä peleistä. Edessä on kokeneen kaartin viimeinen arvoturnaus – nouseeko uusia tähtiä?

11 NORJA

FIFA-ranking: 12.

Päävalmentaja: Martin Sjögren.

Edelliset ottelut: NZL 0-1, POL 3-0, CHN 3-1, DEN 2-1, CAN 0-1.

Norja on naisjalkapallossa menestynein Pohjoismaa: palkintokaapista löytyvät MM- sekä olympiakulta ja kaksi Euroopan mestaruutta. Menestysvuosista on kuitenkin kulunut aikaa – MM-kisoissa joukkue selviytyi mitalipeleihin viimeksi vuonna 2007. Edelliset EM-kisat menivät Norjalta penkin alle, mutta sen jälkeen uusi valmentaja on ehtinyt ajaa ajatuksiaan sisään ja kurssi on kääntynyt positiivisempaan suuntaan. MM-karsinnoissa Norja voitti lohkon ja jätti Hollannin taakseen.

Vuonomaa matkaa lopputurnaukseen ilman suurinta tähteään, sillä Ballon d’Orin voittanut Ada Hegerberg on boikotoinut maajoukkuetta lähes kahden vuoden ajan. Puolustussuuntaan tiivis Norja taistelee lohkon kakkossijasta, mutta mitalipeleihin asti eväät tuskin riittävät.

12 RUOTSI

FIFA-ranking: 9.

Päävalmentaja: Peter Gerhardsson.

Edelliset ottelut: KOR 4-0, AUT 2-0, GER 1-2, CAN 0-0, POR 1-2.

Parhaimmillaan MM-hopeaa saavuttanut Ruotsi tunnetaan hyvänä turnausjoukkueena. Vahvaan kollektiiviin nojaava ryhmä saa lähes aina turnauksissa parhaan tuloksen irti. Nyt alla on kuitenkin tuloksellisesti vaisu vuosi. Takavuosien suurten nimien rinnalle ei ole löydetty aivan saman tasoisia pelaajia. Ryhmän isoja nimiä ovat kokenut, mutta vammoista kärsinyt kapteeni Caroline Seger sekä Wolfsburg-toppari Nilla Fischer. Nuoremmista vastuunkantajista maininnan ansaitsee nopea hyökkääjä Stina Blackstenius.

USA on lohkossa liian kova vastus, mutta Ruotsin pitäisi pystyä nappaamaan toinen sija. Puolivälierät ovat tehtävissä, mutta pidemmälle lento tuskin kantaa.

13 KIINA

FIFA-ranking: 16.

Päävalmentaja: Jia Xiuquan

Edelliset ottelut: CMR 1-0, RUS 4-1, NED 1-1, DEN 0-1, NOR 1-3

Kiina oli vielä 1990-luvulla selkeästi Aasian ykkönen ja yksi maailman parhaista naisjalkapallomaista. Parhaimmillaan Kiina on saalistanut MM-hopeaa. Tällä vuosituhannella se on kuitenkin menettänyt johtoasemansa omassakin maanosassaan. Mielenkiintoinen MM-tilasto Kiinalla on puolellaan: se ei ole aiemmilla seitsemällä kerrallaan jäänyt koskaan lohkovaiheeseen, vaan edennyt aina pudotuspeleihin.

Joukkue puolustaa tiiviisti, mutta tällä kertaa jatkopaikan kohtalo jäänee parhaiden lohkokolmosten vertailuun, sillä Saksa sekä Espanja ovat perustasoltaan kiinalaisia selvästi edellä.

14 ITALIA

FIFA-ranking: 15.

Päävalmentaja: Milena Bertolini

Edelliset ottelut: SUI 3-1, IRL 2-1, POL 1-1, PRK 3-3, THA 4-1.

Italian edellisestä MM-esiintymisestä on vierähtänyt jo 20 vuotta. Nyt ex-toppari Milena Bertolinin valmentamalla joukkueella on alla hyvät karsinnat. Joukkue on hieman aiempia vuosia nuorempi, sillä muutamat kokeneet runkopelaajat ovat jääneet sivuun. Taktisesti osaava Italia luottaa puolustuspeliinsä ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Joukkueesta löytyy maalintekovoimaa, joten maalimäärältään Italia on keskimääräistä runsasmaalisempi.

Italialle arvottiin MM-kisoihin sopiva lohko, joten sillä on kaikki edellytykset edetä C-lohkon tasaisesta kolmikosta jatkopeleihin. Sen jälkeen seinä nousee kuitenkin nopeasti pystyyn.

15 UUSI-SEELANTI

FIFA-ranking: 19.

Päävalmentaja: Tom Sermanni

Edelliset ottelut: MEX 2-1, USA 0-5, NOR 1-0, KOR 0-2, ARG 2-0.

Uusi-Seelanti osallistuu jo viidensiin MM-kisoihinsa, muttei ole vielä kertaakaan selvinnyt lohkosta eteenpäin. Oseanian karsinnat tarjoavat joukkueelle helpon tien arvokisoihin, mutta ne eivät valmista sitä riittävästi koviin peleihin. Kyseessä on fyysisesti uskottava nippu, joka puolustaa hyvin ja pelaa suoraviivaisesti. Hyökkäyspeli etenee paljon laitojen kautta ja keskityksin. Tähtenä tuikkii kapteeni Ali Reily, periksiantamaton ja työteliäs keskikenttäpelaaja.

Ranskassa haasteeksi nousee kova lohko, jossa Kanada ja Hollanti ovat lähtökohtaisesti edellä. Uusi-Seelanti ei tyydy pelkkään kiusaajan rooliin, mutta taipuu todennäköisesti lohkokolmoseksi.

16 SKOTLANTI

FIFA-ranking: 20.

Päävalmentaja: Shelley Kerr.

Edelliset ottelut: JAM 3-2, BRA 1-0, CHI 1-1, DEN 1-0, ICE 4-1.

Skotlannin naisjalkapallo on hyvässä nosteessa, nyt debytoidaan MM-viheriöllä. Kisapaikka irtosi dramaattisesti, kun skotit nousivat päätöspelissä Sveitsiä vastaan tappioasemasta voittoon. Päävalmentaja Shelley Kerr nauttii pelaajien arvostusta, sillä hän on entinen maajoukkuekapteeni ja saarivaltakunnan ensimmäinen miesjoukkuetta valmentanut nainen.

Englanti ja Japani sijoittuvat ennakkoarvioissa Skotlannin edelle. Kyseessä on kovasti töitä tekevä joukkue, joka kykenee pitämään maalimäärät alhaisina myös kovempia vastaan. Ilman suuria yllätyksiä Skotlannin jatkohaaveet edellyttävät Argentiinan kaatamista päätöspelissä.

17 ETELÄ-KOREA

FIFA-ranking: 14.

Päävalmentaja: Yoon Deokyeo

Edelliset ottelut: SWE 0-4, ICE 1-1, ICE 2-3, NZL 2-0, AUS 1-4.

Kolmansiin MM-kisoihinsa osallistuva Etelä-Korea selviytyi viimeksi neljännesvälieriin. Pelaajat ovat saavuttaneet hyvää menestystä nuorisomaajoukkueissa, joten jalkeilla on lupaava sukupolvi. Maalinteko ei ole Etelä-Koreaa vastaan helppoa, sillä joukkue puolustaa kurinalaisesti. Valmentaja on entinen maajoukkupuolustaja, joka muokkaa mielellään kenttämuodotelmaa vastustajan mukaan. Aasian mestaruuskisoissa Etelä-Korea ei päästänyt maaliakaan, mutta sijoittui siitä huolimatta hämmentävästi vasta viidenneksi. Korealaiset häviävät fysiikassa monille, lisäksi kaksi kärkimaalivahtia ovat kärsineet loukkaantumisista.

Tasokas lohko asettaa tiukan haasteen. Ranska ja Norja kiilaavat todennäköisesti edelle, mutta Nigeriaa vastaan Etelä-Korea on niukka suosikki.

18 NIGERIA

FIFA-ranking: 38.

Päävalmentaja: Thomas Dennerby

Edelliset ottelut: CIV 1-1, GHA 0-0, CAN 1-2, THA 3-0, BEL 0-1.

Nigeria on MM-kisojen vakiokävijä ja osallistuu kisoihin jo kahdeksatta kertaa. Tällä kertaa Nigeria eteni lopputurnaukseen vaikeuksien kautta. Maanosan mestaruus irtosi sekä välierän että loppuottelun rankkarivoitoilla. Nigerialta löytyy hyviä yksilöitä, mutta se ei ole kollektiivina eurooppalaisjoukkueiden tasolla. Joukkueen pallollinen tekeminen nojaa pitkälti vastaiskupelaamiseen, sillä hyökkääjäkaarti on nopea. Nigerian puolustuslinja pelaa suhteellisen ylhäällä, erikoistilannepuolustus on selkeä heikkous.

Fyysisesti vahvalla joukkueella on kaiken mennessä nappiin rahkeet jopa lohkon kakkossijaan, mutta jumbosija on lähes yhtä todennäköinen.

19 ARGENTIINA

FIFA-ranking: 37.

Päävalmentaja: Carlos Borrello

Edelliset ottelut: URU 3-1, AUS 0-3, NZL 0-2, KOR 0-5, PAN 1-1.

Argentiina esiintyy naisten MM-kisoissa kolmatta kertaa. Kahdella aiemmalla visiitillä joukkue on hävinnyt kaikki lohkopelinsä. Argentiina varmisti kisapaikan vasta mannertenvälisissä jatkokarsinnoissa kaatamalla Panaman. Myös kulunut vuosi on sujunut vaisusti, sillä ennen Uruguaysta otettua 3-1-voittoa Argentiina hävisi kolme peliään ilman tehtyjä maaleja. Pelintekijä Estefania Banini on joukkueen kapteeni ja pelin sielu.

Argentiina on lohkon heikoin joukkue, joten jatkopaikka jäänee haaveeksi. Englanti ja Japani ovat liian vahvoja, ja myös Skotlanti on paperilla vahvempi. Pisteiden nipistäminen skoteilta päätöspelissä on mahdollisuuksien rajoissa.

20 CHILE

FIFA-ranking: 39.

Päävalmentaja: Jose Letelier

Edelliset ottelut: GER 0-2, COL 1-1, NED 0-7, SCO 1-1, JAM 2-3.

Etelä-Amerikan mestaruuskisoissa toiseksi sijoittunut Chile selviytyi ensimmäistä kertaa MM-kisoihin. Omassa maanosassaan chileläiset taipuivat ainoastaan Brasilialle, mutta MM-viheriöillä ex-maalivahti Jose Letelierin ryhmää odottaa paljon suurempi haaste. Chilen avainpelaaja ja suurin tähti on Ranskassa pelaava maalivahti Christiane Endler, joka debytoi A-maajoukkueessa jo 15-vuotiaana. Joukkueen kapteeni on ulottuva ja hyvä refleksitorjuja.

Lohkon kärkikaksikko Yhdysvallat ja Ruotsi ovat Chilelle liian vahvoja vastustajia, mutta Thaimaan se jättänee taakseen. Maalinteosta tulee vaikeaa lohkon suosikkeja vastaan.

21 ETELÄ-AFRIKKA

FIFA-ranking: 49.

Päävalmentaja: Desiree Ellis

Edelliset ottelut: USA 0-3, JAM 1-1, FIN 0-3, CZE 1-2, KOR 1-4.

Afrikan mestaruuskisoissa rangaistuspotkukilpailun myötä hopealle taipunut Etelä-Afrikka esiintyy ensimmäistä kertaa MM-viheriöillä. Debyyttikisoihin joukkueen johdattaa eteläafrikkalaisen naisjalkapallon tienraivaaja Desiree Ellis. Kentällä ryhmän kirkkaimpana tähtenä häärii kokenut johtohahmo Janine van Wyk. Ennen viimeistä harjoitusotteluaan Etelä-Afrikka on pelannut jo yhdeksän voitotonta peliä putkeen. Etenkin maalinteko on tuottanut suuria vaikeuksia.

Tasokkaassa lohkossa joukkueen kohtaloksi jäänee jumbosija – todennäköisesti jopa ilman sarjapisteitä. Nähdäänkö edes ensimmäistä MM-maalia?

22 KAMERUN

FIFA-ranking: 46.

Päävalmentaja: Alain Djeumfa

Edelliset ottelut: ESP 0-4, CHN 0-1, CRO 2-1.

Kamerun osallistuu MM-kisoihin toista kertaa. Tuleviin kisoihin Kamerun on kirjoittamaton kortti, sillä joukkue on pelannut harjoituspelejä pääosin seurajoukkueita vastaan, joiden perusteella on mahdotonta arvioida voimasuhteita. Kisojen alla Kamerun hävisi Espanjalle 0-4. Päävalmentaja Alain Djeumfa on kansainvälisellä tasolla kokematon. Lisäksi hän astui tehtävään vasta tammikuussa, joten yhteinen valmistautumisaika jää lyhyeksi. Kanada ja Hollanti ovat lohkossa auttamatta liian kovia vastustajia. Fyysinen, pelaajavartiointiin luottava ryhmä voi kuitenkin yksittäisissä otteluissa tehdä vastustajan pelaamisen vaikeaksi.

Kamerun on silti altavastaaja myös Uutta-Seelantia vastaan, joten on jopa todennäköistä, että joukkue jää vaille pisteitä.

23 THAIMAA

FIFA-ranking: 34.

Päävalmentaja: Nuengruethai Sathongwie.

Edelliset ottelut: FRA 0-3, NGR 0-3, ITA 1-4, MEX 1-2, HUN 4-0.

Thaimaata ei tunneta perinteisenä jalkapallomaana, mutta naismaajoukkue on MM-kisoissa mukana jo toista kertaa. Viimeksi joukkue jäi lohkovaiheeseen, mutta voitti yhden ottelun. Viime vuonna Thaimaa selviytyi Aasian mestaruuskisoissa välieriin. Joukkueen tähtenä häärii nopea veteraanihyökkääjä Kanjana Sungngoen.

USA ja Ruotsi ovat ehdottomasti liian vahvoja, joten jatkohaaveet makaavat Chileä vastaan pelattavassa ottelussa. Neljä parasta lohkokolmosta etenee jatkopeleihin, joten yksikin voitto saattaa riittää, mikäli maaliero pysyy siedettävänä. Se saattaa muodostua haasteeksi, sillä thaimaalaisten haparoinut puolustus joutuu kärkimaita vastaan koville.

24 JAMAIKA

FIFA-ranking: 53.

Päävalmentaja: Hue Menzies.

Edelliset ottelut: SCO 2-3, PAN 3-1, RSA 1-1, CHI 3-2, CHI 1-0.

Jamaika on yksi kisojen ensikertalaisista. Joukkueen FIFA-ranking (53.) on kisajoukkueista alhaisin, Reggae Girlz selkeästi lohkonsa heikoin joukkue. Maalinteko on varmuudella haastavaa, ja vastaavasti Jamaikan puolustus joutuu lohkossa liian kovaan testiin. Harjoituspelit ovat sujuneet mallikkaasti, mutta vastustajat ovat olleet huomattavasti lähempänä omaa tasoa kuin C-lohkon muut joukkueet ovat.

Todennäköisesti Jamaika joutuu kotimatkalle tyhjän pistepussin kera.

Saat pelattavaksi 5€ bonuksen ilman talletusta kun rekisteröidyt Casino Heroesille!

Hei betsari,

Anna itsellesi paras alku Hero-saarilla meidän tervetuliaistarjouksen avulla!

Voit saada jopa 100€ bonusrahaa kun teet ensitalletuksen Casino Heroesille. Bonusraha lisätään välittömästi saldoosi, tuosta vain!

Yksityinen kutsu Dunderilta

SAAT REKISTERÖITYMÄLLÄ 20 ilmaiskierrosta

Talleta 25 €,
ja saat 75 € + 180 ilmaiskierrosta!

Dunder tarjoaa yli 1000 johtavien pelistudioiden luomaa jännittävää kasinopeliä.
Jos arvostat salamannopeita kotiutuksia, valtaisaa pelivalikoimaa ja loistavaa asiakaspalvelua, Dunder on kasino sinun makuusi.

Rekisteröitymällä jo tänään saat rekisteröitymishetkellä ruhtinaallisen tervetuliasbonuksemme lisäksi vielä 20 ilmaiskierrosta!
Yhteensä luvassa on jopa 600 € bonuksina + 200 ilmaiskierrosta Starburst-peliin. Uskomatonta mutta totta!

Olkoon onnetar rinnallasi,
Dunder

Veikkausliiga alkaa – katso miten www.veikkaus.fi näkee joukkueet

1 HJK
HJK:sta lähti runsaasti pelaajia. Aivan kauden alla on riveihin saatu uusia hankintoja, jotka näyttävät paperilla hyvältä, mutta miten on todellisuuden laita? Miten hyvin pelitapaan adaptoidutaan? Lehkosuo on käyttänyt talvella kolmen topparin alakertaa, mutta tulokset ovat olleet heikkoja. Cupista lähdettiin lauluun, ja varsinkin etäisyydet puolustusssuuntaan ovat olleet hakusessa. Todennäköisesti Klubi käyttää kuitenkin kahta formaatiota, myös 4-2-3-1:tä. Materiaali on edelleen sarjan laadukkain ja leveyttä riittää, mutta Klubin suosikkiasema kauden alla on kapein moneen kauteen. Alku voi olla yllättävän nihkeä, varsinkin jos pallo pyörii yhä muodon ulkopuolella.

2 Honka
Hongan peruspaletti on säilynyt hyvin kasassa, täsmähankinnat ovat laadukkaita ja talven esitykset ovat olleet vahvoja. Vesa Vasara on erittäin hyvä valmentaja, joka kykenee toimiviin pelisuunnitelmiin vastustajan mukaan. Honka on taktisesti joustava nippu ja HJK:n ykköshaastaja, semminkin, kun keskikentälle saatiin yksi viime kauden parhaista pelaajista, Javi Hervas, takaisin. Kotona vaikeasti kaadettavissa. Mikäli Luis Silva nousee ratkaisijana Kandjin tasolle, on espoolaisilla ohut sauma mestaruustaisteluun asti.

3 RoPS
RoPS:n peli on näyttänyt jo talvella erittäin valmiilta, vaikka loukkaantumisia on ollut runsaasti vaivana. Kaikki kunnia menee sarjan kuumimmalle päävalmentajalle. Pelkkä Toni Koskelan nimi houkuttelee nuorta talenttia pohjoiseen, ja vaikka puhdas nimilista ei kaikkia vakuuta, saa Koskela potentiaalin irti. Rovaniemeläiset osaavat puolustaa tiiviisti, pallollinen pelaaminen on monipuolista ja ratkaisumalleja löytyy. Hyvin valmennettu joukkue taistelee tälläkin kaudella europaikasta, mutta muutaman sijan pudotus mahtuu vaihteluväliin.

4 FC Inter
FC Inter on siirtynyt Riveiron aikakauteen ja jälleen kerran ennen kauden alkua kaikki näyttää lupaavalta. Talvi on edennyt hyvin, espanjalaiskoutsi osaa organisoida hyökkäyspelaamisen, mutta kykeneekö hänkään nostamaan sinimustat alavireyden suosta? Positiivinen kauden aloitus on elintärkeä, mutta ainakin materiaali on viime kautta laadukkaampi. Interin otteluista on odotettavissa vähämaalisempia. Mitalille on sauma, muttei kuudeskaan sija yllättäisi.

5 KuPS
KuPS kaipaisi kymppipaikalle luovuutta ja kärkeen lisää laatua. Kuopion suunnalla joukkueen hyökkääjäongelmasta ollaan jo aidosti huolissaan. Miksi Rasmus Karjalainen istuu penkillä? Honkavaara on hyvä valmentaja, mutta pelinaikainen reagointi ja muuntautumiskyky eivät kuulu vahvuuksiin. Kuopiolaisilla oli jo viime kaudella omat haasteensa tehokkuuden suhteen. Talvella joukkueen alakerta on ollut myös ihmeen epätasapainoinen ja cup oli ylipäätään iso pettymys, niin tuloksellisesti kuin otteiden valossa. Taistelee onnistuessaan mitaleista, mutta jos negatiivinen kierre lähtee heti kärkeen päälle, valahtaa keskikastiin.

6 Ilves
Ilves on ollut talven positiivisia ilmestyksiä. Jarkko Wiss on osoittanut olevansa erinomainen puolustuspelin organisoija, joka uskaltaa antaa nuorille vastuuta. Ilves on kausi toisensa jälkeen pystynyt repimään tuloksen yksittäisestä ottelusta irti – usein hyvin pragmaattisella lähestymistavalla, joka ei kaikkien futisromantikkojen silmää miellytä. Materiaalin vahvuus ei ole oleellisesti muuttunut – miten uudet ulkomaalaishankinnat onnistuvat? Paletti on kuitenkin hyvin kasassa, joten tuskinpa tamperelaiset oleellisesti sijoitustaan viime kaudesta pudottaa. Hyvin vähämaalinen joukkue on kyseessä. Vahva kotietu, onnistuessaan mitalitaistelussa.

7 SJK
SJK on kahden floppikauden jälkeen tekemässä pienoista nousua, mutta mitaleille ei taida tälläkään kaudella olla asiaa. Joukkueesta uupuu ainakin tässä vaiheessa kliininen viimeistelijä. Eremenko sr on operoinut kautta aikain altavastaajajoukkueissa, niinpä pallonhallinnan kautta tapahtuva murtautuminen ei ole parasta osaamisaluetta. Kerholle voi ennakoida vaikeuksia juuri maalipaikkojen luomisen kanssa. Keskikentällä on laatua, mutta myös isot riskit. Mosa on mielialapelaaja ja Hetemaj usein loukkaantunut. Keskikastia.

8 IFK Mariehamn
IFKM on esiintynyt talvella kohtalaisesti. Kokoonpanossa on nähty viime kauteen nähden runsaasti muutoksia. Saarelaisten puolustuspeli oli jo viime kaudella epätasapainoista, eikä talven perusteella tilanne ole oleellisesti muuttumassa. Hyökkäyspelaaminen näyttäisi olevan aiempaa aktiivisempaa sekä suoraviivaista, mutta joukkue tarvitsisi vielä kliinisen viimeistelijän. Luvassa pitäisi olla viihdyttäviä otteluita ja maalimäärävetomiesten on syytä kiinnittää huomiota joukkueen varsin runsasmaaliseen potentiaaliin.

9 FC Lahti
FC Lahti toi Sami Ristilän penkin päähän, mutta miehen meriitit liigasta ovat kapoiset – näkeekö Ristilä penkin päässä syksyä? Lahdessa vaihtuvuus on ollut suurta, eikä materiaali järin leveä saati syvä ole. Ennakoitavissa on pahoja ongelmia hyökkäyskolmanneksella, sillä talvella maalipaikkojen luominen oli suuri haaste, eikä keskikentän laatu häikäise. Ristilä edennee tukevasti puolustuspelin ehdoilla, joten maaliodottamaltaan tasaisia ja vähämaalisempia otteluita on luvassa. Kausi voi alkaa hyvin, mutta syksyä kohden kurssi laskee.

10 VPS
Vepsun kokoonpanossa on nähty reippaasti vaihtuvuutta. Uusien vahvistusten todellinen taso on kysymysmerkki. Joukkueen pelitapaa on viilattu taas piirun suoraviivaisempaan suuntaan, mutta isommassa kuvassa pelitapa ei oleellisesti muutu. Tämä on sekä heikkous että vahvuus – vastustajat tietävät melko tarkoin vaasalaisten metkut, jolloin pallollinen peli on helpompaa puolustaa pois. Haastava kausi on edessä, flopin mahdollisuudet ovat olemassa, mutta saumoja on myös pari sijaa korkeammalle.

11 KPV
KPV on ollut talvella hyvä. Jarmo Korhonen on tullut tunnetuksi mainiona puolustuksen organisoijana, johon kokkolalaisten on hyvä nojata, sillä joukkue lähtee isoon osaan otteluistaan altavastaajana. Palloveikot pystyy kiusaamaan keskikastia, ja jos pallollinen suorittaminen kehittyy vielä piirun, pystyy KPV nousemaan ennakoidulta karsijan paikalta. Topparipari on laadukas, maalivahtikaarti pieni kysymysmerkki. Kärjessä Roiha saa ison roolin, katseet kannattaa luoda myös HJK-laina Banzaan, joka iskee laidalta merkittävät tehot. Kotona vahva.

12 HIFK
Isoja muutoksia on viime kaudesta nähty, eikä talven HIFK ole näyttänyt millään tavoin valmiilta. Norjalaiskoutsi Tor Thodesenilla on valtavasti töitä tehtävänä erityisesti puolustussuuntaan. Ulkomaalaispelaajia on paljon, maalivahti kysymysmerkki, kokemusta on saatu riviin, mutta ”parasta ennen päivämäärä” on monella jo ohitettu. En jaksa uskoa, että Röda saa pelinsä valmiiksi kauden alkuun mennessä, niinpä haastava kevät on edessä. Jos ja kun aloitus sakkaa, on nousu kuiville vaikeaa. HIFK on todennäköisin putoaja.

Automatisoitua säästämistä

RANSKAN KAKKONEN

Taas ensi perjantaina !

Näin vitibet.com näkee illan pelit:

http://www.vitibet.com/index.php?clanek=analyzy&sekce=fotbal&liga=franciedruha&lang=fi

Mestarien liiga alkaa: Manchester City suurin suosikki – Lue kausiennakko a`la www.veikkaus.fi

Manchester City
Kilpailun suurin voittajasuosikki. Materiaali on mahdottoman laaja sekä laadukas, eikä alkukauden missaavaa de Bruynea edes kaivata. Euromenestyksen puute painaa Pep Guardiolaa sekä arabiomistajia, niinpä UCL on entistä tärkeämmässä asemassa. Tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta, niinpä helpossa lohkossa nähdään murskavoittoja. Guardiolalla on ollut jatkopeleissä outo taipumus ylianalyysiin, jolla on muutettu toimivaa konseptia – kompastuuko City kuitenkin siihen?

Juventus
Juventus vaikuttaa vaaralliselta. Bonuccin paluun myötä joukkueen alakerta on entistä vahvempi. Vaikka kokemusta on vyöllä, ei parasta ennen päivämäärä ole vielä mennyt. Konservatiivisesti pelaavan Vanhan Rouvan kenttätasapaino on esimerkillisellä tolalla. Ja nyt kaikkien aikojen maalinsylkijä on omissa riveissä – Ronaldo tulee ratkaisemaan myös isoja pelejä Juvelle. Torinolaisiin on suhtauduttava kaikella vakavuudella mestarikamppailussa. Juventuksen peleissä maalimäärät ovat tyypillisesti keskiarvon alapuolella.

Barcelona
Barcelona on mielettömässä 26 tappiottoman eurokotipelin putkessa ja on voittanut UCL-lohkonsa 11 kertaa. Viime kauden UCL-pettymyksen jälkeen muutokset ovat olleet tälle kaudelle maltillisia, joten perustaso on säilynyt mestarisuosikkien tasolla. 4-3-3 formaatiota käyttävä Blaugrana on hyökkäyssuuntaan jäätävä. Puolustussuuntaan virheet ovat värittäneet viime kausia, mutta lohkovaiheessa virheetkään eivät haittaa, kun Messi ja kumppanit ratkovat pelit.

HAASTAJAT

Liverpool
Europeleihin erinomaisesti soveltuva Liverpool on ilman loukkaantumisia ehdottomasti välieräainesta. Joukkuetta on vahvistettu viisaasti, eikä Kariuksen kaltaisia mahalaskuja ole enää luvassa. Hankinnoista Naby Keita loistaa UCL:ssä. Viime kaudella koko loistava hyökkäyskolmikko viimeisteli yli kymmenen maalia ja James Milner teki yhden kauden syöttöennätyksen – hyökkäysvoimaa on valtavasti. Pool on Anfieldilla tappioton 16 europeliä putkeen. Maalimäärävedoissa alle-vaihtoehto on Liverpoolin peleissä kieltolistalla.

Bayern München
Bayern on siirtynyt Niko Kovacin alaisuuteen, minkä myötä pallollinen tekeminen on suoraviivaistunut selvästi. Materiaali riittää kevään ratkaisupeleihin asti, mutta pieni akilleen kantapää on korkealle painetta luomaan nouseva puolustuslinja, joka on pallonmenetysten jälkeen usein helisemässä kontria puolustaessaan. Kun Bayern saa painettua vastustajan syvälle, varsinkin takaa-ajoasemassa, on mylly hurjaa. Erikoishuomio: kotonaan München ei hellitä johtoasemassakaan, mikä johtaa runsasmaalisiin voittoihin.

Real Madrid
Real on tällä kaudella Cristiano Ronaldoa sekä Zinedine Zidanea köykäisempi, minkä myötä on helppo aliarvioida Los Blancosia. Perusmateriaali on kuitenkin kilpailun kärkipäätä, ja joukkue on ennenkin näyttänyt, miten kevään ratkaisupeleissä taso nousee kuin taikaiskusta. Mustaa magiaa? Valmentaja Lopetegui on kuitenkin kirjoittamaton kortti, lisäksi CR7 kukoisti nimenomaan isoissa peleissä. Riittääkö Benzema? Siksi Real on ”vain” haastajan asemassa.

MUSTAT HEVOSET

Ajax
Ajaxilla on kaikki mahdollisuudet edetä lohkosta jatkoon. Joukkuetta on vahvistettu fiksusti kokemuksella ja parhaimmasta nuoresta talentistakin saatiin pidettyä kiinni. Periajaxilaiseen tapaan palloa halutaan hallita ja edetä maata pitkin. Kenttämuodostelma on tuttu 4-3-3. Amsterdamilaiset luovat paljon maalipaikkoja, mutta viimeistelyn suhteen on ajoittain haasteita. Ajaxin parissa viihtyy takuulla ja laadukkaita maalipaikkoja nähdään kummassakin päässä.

Atletico Madrid
Atleticon kausi on alkanut vaisusti, mutta europeleihin Diego Simeonen sapluuna toimii paremmin. Los Colchoneros voitti jo supercupin ja ylipäätään joukkue on vahvistunut tälle kaudelle. Ringissä on enemmän syvyyttä. Tico nojaa tiiviiseen puolustuspeliin, jonka keskiössä on uruguaylainen topparipari Godin-Gimenez. Vähämaaliset ottelut ja niukat voitot ovat arkipäivää. Alkulohko on helpohko, ja kun peli kehittyy kauden edetessä, on Atletico varteenotettava kevään musta hevonen. Vaikka onkin kolminkertainen finaalin häviäjä.

Porto
Porton mustan hevosen asema selittyy ensisijaisesti varsin keskinkertaisen alkulohkon myötä. Lusitaanien pitäisi edetä pudotuspeleihin kivutta, ja keväällä kaikki onkin jo mahdollista. 4-4-2 muodostelmassa pelaavan Porton vahvuus on kivikova keskilinja, mutta laitapelaamisen suhteen on kysymysmerkkejä. Joukkue osaa vastahyökkäyspelaamisen, mutta on kotimaassa tottunut myös murtautumaan pitkillä hyökkäyksillä. Perinteisesti kotona vahvasti esiintyvä Porto on D-lohkon voittajasuosikki.

Viktoria Plzen
Plzenin päävalmentaja Vrba on kertonut mediassa, että tshekkinippu on tulossa lohkovaiheeseen aktiivisella pelitavalla, eikä lähde missään nimessä peruuttelemaan. Mikäli toteutus täyttää lupaukset, on lohko G:stä pieni sauma jopa jatkoon. Tuoreessa muistissa on, että vastaavalla pelitavalla belgialainen Gent eteni pudotuspeleihin pari kautta takaperin. Plzenin peleissä pitäisi nähdä maaleja, sillä aktiivisen pelitavan ongelma on, että puolustusmuoto venyy ja tilaa kontrille on. Nimettömämpi joukkue ei ole heittopussi.

Täällä pohjolan maassa jääkiekko ja talviurheilulajit ovat hyvin edustettuina medioissa, joten ennen internetiä oli hankala saada tietoja muista urheilulajeista, kuten salibandysta ja jopa jalkapallosta. Ehkä se selittyykin sillä, että jääkiekkoa lukuun ottamatta useimmissa urheilulajeissa, kuten jalkapallossa, ei ole juuri suomalaisia tähtiä — Litmasen lisäksi on hankala "pudotella" muiden jaliksen pelaajien nimiä. Kun niin sanotut omat pojat ovat vilttiketjussa, ei laji herätä suuren yleisön kiinnostusta. Sen sijaan valtaosa muistaa kuin eilispäin minkälaisen mylläkän Suomen jääkiekkomaajoukkue herätti vuonna 1995 ja tuoreemmin vuonna 2011 voitettuaan kultaa. On kiitos juuri Internetin, että tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät vaiheet myös muista urheilulajeista leviävät kun uutiset ovat vielä uunituoreita. Tuoretta informaatiota löytyy netin lukemattomilta sivuilta asiasta kuten asiasta, mukaan lukien ajantasaiset vedonlyönti vinkit.