Betsari

Vakio 1

Peliaikaa 9.5. klo 15.58 asti

1. Aston Villa – Manchester U
- - 2
2. West Ham – Everton
1 x 2
3. Arsenal – West Bromwich
1 x 2
4. FC Inter – FC Haka
1 - -
5. IFK Mariehamn – AC Oulu
1 - -
6. Juventus – Milan
1 - -
7. Real Madrid – Sevilla
1 - -
8. Valencia – Valladolid
- - 2
9. Villarreal – Celta
1 x 2
10. EIF – FF Jaro
- - 2
11. RoPS – MP
1 - 2
12. MuSa – JIPPO
- - 2
13. HJK Klubi 04 – KPV
- - 2

Systeemissä 54 riviä = 13.50€

Veikkaus ennakoi:

Vakio avataan ja päätetään vierasvarmalla – lue vihje

Man United saa luvan varmistaa Mestarien liigan paikkansa Aston Villan vieraana. UCL:ssä pettyneestä Real Madridista pelataan tylysti ohi, kun taas päätöskohteen KPV on puolestaan jäämässä selvästi alipelatuksi. Lue vihje alta.

1 ASTON VILLAMANCHESTER U 2
24 % – 26 % – 50 %

Aston Villa jahtaa vielä seitsemättä sijaa, joka toisi paikan eurokentille. Viime otteluissa pelaaminen on ollut avoimempaa joka on tuottanut samaan aikaan maalipaikkoja sekä vastustajan että omaan päähän. Tähti Grealish sekä laituri Trezeguet ovat avauksesta sivussa.
Unitedilla on tässä kohtaa sauma varmistaa paikka ensi kauden Mestareiden liigassa. Voittoputki katkesi Leedsiä vastaan, mutta edellisestä sarjatappiosta on jo yli kolme kuukautta. Hyvin menee. UEL-välierän jäljiltä pieni rotaatio on luvassa Solskjäriltä, mutta varmuudella sivussa on Martial.
Villan vauhdikas futis on passeli Unitedin kääntöpelille. Luvassa on vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, jossa United nousee kerran kahdesta voittavaksi suosikiksi. Luotetaan laatuun ja nostetaan United tolpaksi, vaikka kannatus on pari pinnaa yli.

2 WEST HAMEVERTON 12
45 % – 28 % – 27 %

West Ham on kolme pistettä UCL-paikan perässä, joten panokset eivät lontoolaisseuralla juuri isommat voisi olla. Irons palasi viimeksi voittokantaan osin onnekkaalla Burnley-voitolla. Avauksen optioista Masuaku, Noble, Ogbonna sekä Rice ovat epävarmalla statuksella.
Everton jahtaa vielä paikkaa ensi kauden Euroopan liigaan – eroa kuudenteen sijaan on neljä pistettä ja Toffeesilla on vielä ottelu taskussa Tottenhamiin nähden. Inasen ailahteleva Everton hävisi viimeksi ansaitusti Villalle. Isossa kuvassa Toffees on raapinut kasaan enemmän pisteitä kuin olisi ansainnut – tosin samaa vikaa on myös päivän isännillä. Doucoure on avauksesta sivussa, Jamesin pelaaminen on epävarmaa.
Vastakkain on kaksi vastahyökkäyspelin taitavaa nippua. Hammers on 45 pinnan suosikki, joten kummoista vääristymää ei peliprosenteissa ole. Lähestytään ykköskakkosella – voitto tekee kummalle tahansa höpöä, eikä Everton oikein tasapelejä enää kaipaa.

3 ARSENALWEST BROMWICH 1
65 % – 21 % – 14 %

Arsenalilla on vielä ohuet saumat edetä eurokentille, mutta eroa kutospaikalle on jo seitsemän pinnaa. Pelillisesti Gunners on ollut keväällä laadukas, vaikkeivät tulokset ole aina tehneet pelin tasolle oikeutta. Tierney sekä Luiz ovat todennäköisesti sivussa, Lacazette on epävarma osallistuja, mutta UEL-välierän jälkeen lienee rotaatiota luvassa muutoinkin.
WBA:n putoaminen saattaa varmistua tällä kierroksella tappion myötä. Baggies on parantanut otteitaan, mutta kriittisillä hetkillä tulokset ovat jääneet piippuun. Avauksen toppari Ivanovic on sivussa, keskikentän Maitland-Nilesin pelaaminen on epävarmaa.
Arsenal voittaa lähes kaksi kertaa kolmesta ja kelpaa kupongin suurimpana suosikkina varmaksi, vaikka kannatus onkin menossa hieman yli.

4 FC INTER – FC HAKA 1X
59 % – 24 % – 17 %

Mitalitaisteluun ennakoitu FC Inter kaatoi ensin KuPS:n, mutta hävisi heti perään vieraissa FC Lahdelle 1-2, vaikka hallitsi peliä ja voitti myös maaliodottaman selkeästi. Haka sen sijaan avasi kauden vierastappiolla HIFK:lle, mutta tulos ei vastaa pelin tapahtumia kovin hyvin, sillä valkeakoskiset voittivat pelissä xG:t niukasti. Pelillisesti Haka näytti lupaavalta.
Edessä pitäisi olla kahden aktiiviseen peliin pyrkivän joukkueen kohtaaminen. Haka joutunee tosin peruuttamaan hieman matalampaan blokkiin ja ottamaan enemmän vastaan. Riistojen jälkeen lähdetään vauhdilla sitten ylöspäin. Laatuero on selkeä Interin hyväksi, niinpä kotijoukkue voittaa liki kolme kertaa viidestä. Sinimustien kannatus on kiistatta yli, mutta ohituskaan ei inspiroi. Lisätään risti maksavana merkkinä rinnalle – porukoissa jopa tukko on oiva optio.

5 IFK MARIEHAMN – AC OULU 1X
51 % – 26 % – 23 %

Tässä ottelussa haetaankin jo asetelmia säilymisen suhteen. IFKM on sellainen joukkue, jolta ACO:n pitäisi pystyä repimään pisteitä myös reissussa, mikäli karsijan paikka tai suora putoaminen halutaan välttää. IFK kaatoi avauspelissään Hongan vieraissa 2-0, mutta hävisi xG:t noin puolella maalilla, joten onnea oli kiistatta matkassa. AC Oulu sen sijaan takkuili pelinavaamisensa kanssa odotetusti ja oli muutenkin vaisu pallolla, kun kotona tuli Ilvekseltä täysin ansaitusti nuhaan 0-2, tosin maalin ero olisi kuvannut tapahtumia paremmin.
Saarelaisten aktiivinen liike ja todennäköisesti korkea prässi tuottaa varmuudella isoja haasteita ACO:lle. Pallonmenetyksiä lienee luvassa syvällä omassa päässä. Noin luokkaa perustasoltaan parempi Grönvitt on noin kerran kahdesta voittava suosikki. Kumpikaan ei varsinaisesti vakuuttanut avauskierroksella, mutta IFKM on potentiaalisempi. Näillä pelipinnoilla kotisuosikki vaatii ehdottomasti vaihtomerkin kaveriksi.

6 JUVENTUSMILAN 1
51 % – 25 % – 24 %

Serie A:ssa mestaruus on jo jaettu, mutta UCL-paikoista käydään kiivas taisto. Juve sekä Milan ovat tasapisteissä, vain kaksi pinnaa viidentenä olevan Napolin edellä, joten pistemenetykset ovat tässä kohtaa kalliita. Hämmentävää kyllä, Vanha Rouva on ollut xG-mittareilla sarjan paras joukkue, mutta tulokset ovat silti jääneet vajaiksi. Milan sen sijaan on ansaitsemallaan sijoituksella.
Juve ei ole hävinnyt viiteen peliin maaliodottamia. Toppari Demiral on lasaretissa. Milanin haasteet ovat olleet pitkälti puolustuspäässä, tulivoimaa ja luovuutta kyllä löytyy. Laituri Castillejo on pelikiellossa, Mandzukic sairastuvalla.
Juventus tylsyttää Milanin suoraviivaisuutta pallonhallinnan kautta ja voittaa karvan yli kerran kahdesta. Kun pelipinnat ovat jiirissä, otetaan laadukkaammin pelanneesta kotijoukkueesta varma.

7 REAL MADRIDSEVILLA X2
45 % – 26 % – 29 %

La Ligan mestaruustaistelusta on luvassa huikea näytelmä. Real on kaksi pistettä Atleticon perässä toisena, Sevilla puolestaan neljä pinnaa Los Blancosin perässä. Asetelmat ovat siinä mielessä selkeät: Sevillalla on edessä pakkovoitto.
Real ei ollut hävinnyt tammikuun lopun jälkeen, mutta Mestarien liigassa tuli keskiviikkona Chelsealta kuonoon. Maalinteon kanssa on ollut ajoittain haasteita – oma pää on pitävä. Avauksesta laitapakit Carvajal ja Vazquez ynnä toppari Varane ovat sivussa. UCL-välierä painaa varmasti sekä kintereissä että harteilla. Sevillan yhdeksän pelin tappioton putki katkesi epäonniseen 0-1-tappioon Athleticille. Myös vieraiden puolustuspää on onnistunut kevään otteluissa hyvin.
Los Blancos on 45 pinnan suosikki, niinpä kotivoitto on yli kymmenen pinnaa ylimerkattu. Rohkea rokan syö – ohituskaistalle marssitaan tylysti tällä Realin kannatuksella.

8 VALENCIAVALLADOLID 1
47 % – 28 % – 25 %

Valencia antoi valmentajalle Gracialle kenkää maanantaina. Kausi on ollut valtava pettymys, eikä sarjapaikka ole missään nimessä vielä saleteissa. Pelaajien herättelyyn käytetyn potkumanööverin suurin vaikutus pitäisi olla juuri tässä pelissä. Laitapakki Lato on avauksesta sivussa.
Valladolid on vain pisteen putoamisviivan päällä, joten myös Real pelaa elämästä ja kuolemasta. Joukkue on neljän tasurin putkessa, joista kahdessa viimeisimmässä olisi pitänyt tulla tapahtumien valossa tukkaan. Laitapakki Perez on loukkaantuneena.
Kummaltakin joukkueelta löytyy laatua kontriin ja usein molemmat pelaavat suoraviivaisempaa futista. Laadukkaampi Valencia voittaa lähes kerran kahdesta. Uskotaan valmentajavaihdon herättävän isännät parempaan lyöntiin ja merkataan vain hitusen ylipelattu ykkönen varmaksi.

9 VILLARREALCELTA 12
48 % – 25 % – 17 %

Villarreal on kuudentena ja vahvasti kiinni ensi kauden UEL-paikassa – voitto saattaa jo varmistaa asian. Submarino on ollut tuloksellisesti hyvässä iskussa, mutta tulosten takaa pitää huomioida, että pelillisesti otteet ovat olleet vaisumpia. Avauksen optioista laitapakki Foyth sekä puolustava keskikenttä Iborra ovat sivussa, mutta UEL-pelin jäljiltä rotaatiota on luvassa.
Celta on jo seitsemän pistettä europelipaikkojen perässä, joten mikään muu kuin voitto ei tässä kohtaa kelpaa. Aktiivisesti pelaavalle Celtalle tilanne ei kuitenkaan vaikuta lähestymistapaan. Kokoonpanotilanne on haastava, sillä avauksen vaihtoehdoista maalivahti Blanco, puolustava keskikenttä Tapia, laitapakki Mallo, topparit Murillo sekä Aidoo, pallotaikuri Aspas sekä hyökkääjä Mor ovat kaikki sairastuvalla.
Isännät ovat lähes kerran kahdesta voittavia suosikkeja. Viihdyttävässä pelissä on ainekset runsasmaalisuuteen. Isännät ovat keränneet vakioväeltä vähän liikaa peliä, mutta pelin luonteen vuoksi kponkiin piirtyy ykköskakkonen.

10 EIF – FF JARO 1X
42 % – 27 % – 31 %

Keskikastiin rankatut joukkueet avaavat kautensa. EIF jatkaa espanjalaiskomennossa ja aiemmilta kausilta tuttu tiivis puolustuspelaaminen on edelleen menestyksen peruskivi. Kauden alkua häiritsevät loukkaantumiset ja iso kysymysmerkki on, miten Honkaan siirtyneen Smithin maalit paikataan tällä kaudella? Jaro menetti niin ikään läjän maaleja, kun hyökkäyspään nelikko poistui seurasta. Kasassa on kuitenkin kokenut kokonaisuus, mutta aivan viime kauden tasolle (kolmas) jeppisläiset tuskin kuitenkaan äityvät.
EIF nousee hieman päälle kaksi kertaa viidestä voittavaksi suosikiksi. Kohde on rastittu melko lailla kohdilleen. Rastiminen aloitetaan rististä ja kaveriksi piirtyy pelin pikkusuosikki EIF.

11 ROPS – MP 1
57 % – 25 % – 18 %

Rovaniemellä on myös yleisöä läsnä, mikä saa isäntiin varmastikin puhtia. RoPS rankataan kauden alla kärjen taakse haastajaksi, MP puolestaan alempaan keskikastiin. Voimakkaan nuorennusleikkauksen läpikäynyt RoPS starttaa kauteen lähes täysin muuttuneella avauskokoonpanolla. HJK:sta tuttu Mikko Mannila on kuitenkin laadukas nuorten kehittäjä ja voi nostaa RoPS:n yllättävän ylhäälle jo tällä kaudella.
MP:n runko on säilynyt hyvin kasassa, niinpä voidaan odottaa, että peli on hyvissä kantimissa heti startista lähtien. Keski-ikä on toki sarjan toiseksi alhaisin ja kokemuksen puute voi maksaa pisteitä todella tasaisessa sarjassa. Kotijoukkue voittaa hieman alle kolme kertaa viidestä, joten RoPS on viitisen pinnaa ylimerkattu. Otetaan silti kotiyleisöstä voimaa saava napapiiriläisnippu piikiksi.

12 MUSAJIPPO 1
45 % – 28 % – 27 %

MuSa on alemman keskikastin nippu, sarjanousija JIPPO on taas kertoimien valossa sarjan heikoimpien joukossa, mutta talven otteiden valossa joensuulaisilla on sauma nousta jopa keskikastiin saakka. MuSa on ollut kahdella aiemmalla kaudella todella hyvä nimenomaan kausien alkumetreillä, ja kun vaihtuvuus on ollut hyvin minimaalista, lentävää lähtöä on helppo povata tälläkin kertaa. Joukkue pelaa aktiivista futista ja toimii kollektiivisesti hyvin yhteen.
JIPPO on tullut Leppälahden alaisuudessa tunnetuksi nimenomaan hyvin organisoidusta joukkuepuolustuksestaan, jonka onnistuminen määrittelee pitkälti joensuulaisten kohtalon. JIPPO:a vastaan maalinteko sekä laatupaikoille murtautuminen on haastavaa. Vähämaaliseen suuntaan selkeästi kääntyvässä ottelussa Salama ansaitsee 45 pinnan suosikkiaseman, joten kotijoukkueen kannatus on kohdillaan. Porilaisista piikki pois.

13 HJK KLUBI 04 – KPV 2
24 % – 24 % – 52 %

Nuori Klubi on ennakkoon sarjan köykäisin nippu, kun taas KPV rankataan nousutaisteluun Vepsun sekä Tepsin isoimmaksi uhaksi. Kokematon on Klubi 04:n valmennus, mutta niin ovat myös nuoret pelaajat. Aktiivista futista on varmuudella luvassa, pelivälinettä ja sitä kautta pelin virtausta halutaan kontrolloida. KPV:n viime kausi oli valtava alisuoriutuminen, eivätkä talven otteet ole olleet järin kummoisia. Vaihtuvuutta on ollut ja käsissä on jonkin sortin muukalaislegioona. Pallollisen pelin kehitystyö on vielä pahasti vaiheessa.
Jos nyt jossain kohtaa Klubilla on sauma yllättää ennakkoon selvästi vahvempi, niin kauden alussa. Alusta mahdollistaa lyhytsyöttöpelin, jonka kanssa KPV voi olla helisemässä ajoittain. Toki Palloveikot on selkeästi laadukkaampi kokonaisuus ja voittaa vähän päälle kerran kahdesta. Vakiokansa on mennyt pahasti harhaan, sillä kotijoukkue on hakattu suosikkiasemaan. Kovasti alipelattu KPV on lapun paras ideavarma.Jalkapallo (Vitibet.com):

http://www.vitibet.com/index.php?clanek=quicktips&sekce=fotbal&lang=fi

========================================

———————————————————————————