Betsari

Vakio 1- JUHLAPOTTI 1 000 000 e ainoalle täysosumalle. Muuten potti n. 210 000 e.

Sulkeutuu 23.1. klo 16.58

1. Aston Villa – Newcastle U 58 24 17
2. Cheltenham T – Manchester C 8 10 82
3. West Ham – Doncaster 72 17 10
4. Brighton – Blackpool FC 63 23 14
5. Sheffield U – Plymouth A 60 24 17
6. Barnsley – Norwich C 27 29 44
7. Swansea – Nottingham 49 27 24
8. Millwall – Bristol C 42 30 27
9. Bournemouth – Crawley T 61 21 18
10. QPR – Derby 40 31 29
11. Milan – Atalanta 43 28 28
12. Udinese – Inter 14 20 65
13. Alaves – Real Madrid 14 19 67
Vaihto tänään la aamulla klo 08.41
256 297 €

1. Aston Villa – Newcastle U 57 24 18
2. Cheltenham T – Manchester C 12 12 76
3. West Ham – Doncaster 66 21 13
4. Brighton – Blackpool FC 59 23 17
5. Sheffield U – Plymouth A 58 24 18
6. Barnsley – Norwich C 30 30 40
7. Swansea – Nottingham 45 28 27
8. Millwall – Bristol C 41 30 29
9. Bournemouth – Crawley T 63 21 16
10. QPR – Derby 39 30 31
11. Milan – Atalanta 39 26 35
12. Udinese – Inter 20 24 56
13. Alaves – Real Madrid 17 22 61

Vaihto torstai aamulla:
53 818 €

LUE VEIKKAUKSEN NÄKEMYS:

1 ASTON VILLANEWCASTLE 1

Aston Villan menestys on poikkeuksellisen vahvasti yhden yksilön varassa – Jack Grealish on koko sarjankin mittakaavassa selvästi tärkein pelaaja joukkueelleen. Viimeiset neljä ottelua eivät ole voittoja tuottaneet, mutta ohjelma on ollut myös äärimmäisen vaikea. Keskikentältä Trezeguet on sivussa, Wesleyn pelaaminen on epävarmaa. Newcastle on sijoittunut erilaisissa tilastoissa (kosketukset vastustajan boksissa, laukaukset kohti maalia ja ohi jne.) sarjasijoitusta alempana, ja vaikka xG:n suhteen ylisuorittamista ei isossa kuvassa ole nähty, pitäisi Harakoiden tulla vielä nykyisestäkin alaspäin. Avauksen toppari Fernandez sekä Saint-Maximin ovat epävarmoja osallistujia. Grealishin kuriin saaminen on vieraille takuuvarmasti iso haaste. Villa kykenee tulemaan hänen kautta hitaammin ja on vaarallinen myös riistojen jälkeen. Kotivoitto toteutuu useammin kuin kolme kertaa viidestä, joten kotisuosikki on usein osuvana oiva piikki.

2 CHELTENHAMMANCHESTER CITY 2

Kakkosliigassa nousukarsintataisteluun ennakoitu Cheltenham on ollut pelillisesti jopa odotuksia hieman parempi ja ansaitsisi sarjan neljännen sijan. Liigassa Robins on juuttunut neljän tasapelin putkeen eli tiukat marginaalit eivät ole kääntyneet omiin nimiin. Man City on nousemassa salakavalasti Valioliigan mestaruustaisteluun – peli on selvästi paremmassa rytmissä. Cupiin panostetaan myös, mutta Guardiolalta voidaan odottaa selkeää rotaatiota, semminkin kun Cityzens oli vielä keskiviikkona tulessa sarjassa. Avauksesta Garcia ja Aguero ovat koronan vuoksi sivussa, Ake todennäköisesti myös. Laporten pelaaminen on epävarmaa. Selvää vierasjoukkueen dominointia on luvassa, mutta alusta ei ole paras mahdollinen Cityn lyhytsyöttöpeliä ajatellen. Man City voittaa pelin noin 85 prosentin todennäköisyydellä, eikä vieraiden kannatus näytä olevan yli menossa. Helppo runkovarma.

3 WEST HAMDONCASTER 1

Mainiota kautta pelaava West Ham on neljän pelin voittoputkessa ja on hävinnyt viimeksi joulun alla. Kaiken lisäksi Hammers on ollut pelillisesti myös hyvä. Hyökkäys luo laatupaikkoja tasaisesti ja alakerta on pysynyt tiiviinä. Avauksen laitapakki Masuaku on lasaretissa. Keskikastiin kauden alla ennakoitu Doncaster on Ykkösliigassa peräti neljäntenä, mutta maaliodottamiin nähden pisteitä on kasassa muutama liikaa. Erityisesti joukkueen hyökkäyskaarti on ylisuorittanut isosti. Pitäisin yllätyksenä, mikäli Rovers lähtisi peliin aktiivisesti. Sen sijaan isäntien pitäisi kontrolloida pelin tempoa ja virtausta. Sen verran suuri tasoero on, että kotivoitto toteutuu lähes kolme kertaa neljästä. Vaikka rotaatiota nähtäisiinkin isäntien osalta, on West Ham nostettava tällä kannatuksella tolpaksi.

4 BRIGHTONBLACKPOOL 1

Brighton on pelillisesti hyvä ja tauluaan paljon parempi, mutta tulosta ei vain irtoa. Lokit sai viimeksi voitottoman putkensa katki Leedsin kustannuksella ja itseluottamusta olisi nyt sauma korjailla entisestään cupin puolella. Poissaoloja on. Keskikentältä Lallana, oikealta laidalta Lamptey, hyökkäyksestä Connolly, Welbeck ja Jahanbakhsh ovat sivussa. Ykkösliigassa sijalla 14 oleva Blackpool on esiintynyt pitkälti odotusten mukaisesti, mutta suoritusten perusteella Seasiders voisi olla pari sijaa ylempänäkin. Blackpoolin haasteet ovat olleet maalinteon tehokkuudessa – puolustaa joukkue perinteisesti osaa. Brighton haluaa pallonhallinnan, siinä missä vieraat lyövät linjat alas. Tasoeron pitää näkyä kentällä selkeänä – Lokit voittaa noin kaksi kertaa kolmesta. Ei pelipinnoissa vääristymää tässäkään kohtaa ole muodostumassa, joten suosikkipainotteisesti alkanut rivi saa jatkoa Lokeista.

5 SHEFFIELD U – PLYMOUTH 1X

Sheffield Utd on perinteisesti halunnut panostaa cupeihin. Bladesilla on edelleen realistinenkin sauma säilyä Valioliigassa, ja kun avausvoitto on jo tilille tullut, saattaa rotaatio olla lauantaina merkittävää. Keskikentältä Berge on sivussa, epävarmoja osallistujia ovat McBurnie sekä Osborn. Ykkösliigan keskikastissa majaileva Plymouth rankattiin ennen kauden alkua vain niukasti putoamisviivan yläpuolelle, joten kausi on edennyt odotuksiin nähden hyvin. Argyle on kuitenkin ollut xG-mittarein jopa selvästi parempi kuin nykysijoitus antaa ymmärtää. Epäonnea on ollut niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Isännillä on peliin lepoetu, sillä viikolla ei kentällä tarvinnut huhkia. Hyökkäyskolmannekselle Blades kuitenkin kaipaa selvästi lisää laatua. Murtautumisesta voi tulla yllättävän vaikeaa. Kaikesta huolimatta kotivoittoon päädytään hieman useammin kuin kolme kertaa viidestä. Tässä kohtaa prosentit ovat menossa melko kohdilleen. Otetaan risti mukaan – jatko-ottelu ei yllättäisi.

6 BARNSLEYNORWICH X2

Barnsley ei ole voittanut liigassa kolmeen peliin ja on jäänyt niissä jokaisessa nollille. Norwichin vieraana kuun alussa Tykes hävisi 0-1, mutta xG:n alle puolella maalilla. Halmeen ohella isänniltä on sivussa useita rotaatiomiehiä. Norwich on esiintynyt tasaisella varmuudella, vaikka poissaoloja on ollut runsaasti jo pidempään. Rutiini on toistaiseksi riittänyt. Hyökkäyksestä Idah ja Pukki ovat epävarmoja osallistujia muutaman vaihtopelaajan ohella. Kanarialintujen mahdolliset haasteet ovat hyökkäyspäässä – omasta pesästä pidetään kyllä huolta Krulin palattua maalille. Isännät saavat päivää pidemmän palautumisjakson viikolta. Vähämaaliseen suuntaan nojaavassa, tasaisessa ottelussa Norwich nousee lähes kaksi kertaa viidestä voittavaksi suosikiksi. Näillä peliprosenteilla kohde vaatii useampaa merkkiä. Suosikista liikkeelle, risti kylkeen – josko maalinteko tuottaisi haasteita.

7 SWANSEANOTTINGHAM X2

Sarjakakkonen Swansea on hävinnyt viimeksi joulukuun puolivälissä. Putken suurin selittäjä on hyvin organisoitu puolustus, mutta kun maaliodottamia katsotaan, niin kyllä vastustajat ovat paikoille päässeet. Viimeistely on takunnut ja maalivahti hoitanut loput. Joutsenien pelillinen taso on muutaman sijan sarjasijoitusta alempana. Laadukkaalla joukkueella operoiva Nottingham alisuoritti syyskauden rajusti, mutta viime viikot ovat näyttäneet merkkejä paremmasta. Forest ehti voittaa ennen keskiviikon niukkaa Boro-tappiota kolme peliä putkeen. Seurassa on varmasti vahva luotto sarjasijoituksen paranemiseen näillä otteilla, joten cupiinkin satsattaneen kunnolla. Keskikentän keskustasta Colback sekä Freeman ovat sivussa. Swans saa selkeän lepoedun puolelleen, sillä joukkue ei viikolla tulessa ollut. Vähämaalisempaan kamppailuun Swansea saa noin 40 pinnan suosikkiaseman, joten kannatus on menossa yli. Ohipelin paikka.

8 MILLWALLBRISTOL C 1

Millwall voitti keskiviikkona vasta ensimmäistä kertaa tammikuun aikana. Pelillisesti Lions ei kuitenkaan ole ollut missään nimessä niin heikko kuin tulokset antavat ymmärtää. Joukkueen kuuluisi olla ylempänä keskikastissa. Bristol on puolestaan ylisuorittanut rajusti ja sijoituksen pitäisi olla jopa päivän isäntien alapuolella. Varsinkin omassa päässä joukkue on ollut onnekas, sillä omissa olisi pitänyt xG:n valossa soida kuusi kertaa useammin. Edellisessä seitsemässä ottelussaan City on luonut kuin kerran maaliodottamaa yli yhden ja viikolla Norwichia vastaan xG-lukema oli surullinen 0,1. Hyökkäyspäästä Weimann sekä kolmen maalin Paterson ovat sairastuvalla parin muun rotaatiomiehen ohella. Fyysinen Millwall on inhottava vastus ja voittaa pelin 46 prosentin todennäköisyydellä, joten ykköstä ei ole pelattu lainkaan liikaa. Millwall on mainio ideavarma.

9 BOURNEMOUTHCRAWLEY 1

Otteluparissa on pientä paikallisuuden värettä. Bournemouth on ollut viime peleissään ongelmissa hyökkäyspelinsä kanssa, sillä kahteen edelliseen ei verkko ole heilunut. Kummassakin tappiopelissä xG:tä on kuitenkin luotu yli maalin verran. Nyt vastaan tulee taisteleva ja linjat alhaalle sekä tiiviiksi vetävä joukkue, joten ihan helppoa iltapuhdetta ei ole isosta tasoerosta huolimatta luvassa. Avauksesta laadukas Stanislas on poissa. Kakkosliigan keskikastissa majaileva Crawley on maaliodottamien valossa ylisuorittanut muutaman sijan ja etenkin hyökkäyspää on viimeistellyt kovilla tehoilla paikkojen laatuun nähden. Kauden alla Reds ennakoitiin vain hiukan putoamisviivan yläpuolelle, joten kausi on ollut tähän mennessä selkeä onnistuminen. Cherries on ollut tehokkaampi hyökätessään suoraviivaisesti ja nyt edessä on paljon enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Kotivoitto toteutuu käytännössä kaksi kertaa kolmesta, joten melko kohdilleen rastittu kotivoitto saa varmavalinnan.

10 QPRDERBY X2

Säilymistaistelun tärkeät pelit jatkuvat. QPR sai voitottoman putkensa viikonloppuna katki ja jatkoi viikollakin voittojen tiellä. Derby puolestaan voitti tiistaina Bournemouthin tasaisten vaiheiden jälkeen kotona 1-0, mutta pistejako olisi kuvannut tapahtumia paremmin. Isäntien alakerrasta muutama pitkäaikaispotilas jatkaa sivussa. Vierailta sen sijaan kokenut toppari Davies on loukkaantuneena. Derbyllä on päivän lepoetu. Aiempien otteiden valossa Ärrät on ollut kokonaisuutena hieman parempi, mutta isojen pisteiden ollessa jaossa kohtaaminen ratkeaa pieniin marginaaleihin. Virheitä vältellään, riskitasot lyödään alas ja puolustuspelaaminen on keskiössä. Selkeästi vähämaaliseen suuntaan nojaavassa kamppailussa isännät ovat pikkiriikkisiä suosikkeja. Isäntien kannatus on hivenen liian suurta, niinpä tasaisessa pelissä siirrytään ohituskaistalle.

11 MILANATALANTA X2

Milanilla on mittavat poissaolot. Pelikieltojen vuoksi ovat sivussa runkopuolustaja Romagnoli sekä hyökkäävä keskikenttä Saelemaekers. Alakerran luottopelaaja Hernandez, Kjaer sekä Gabbia ovat lasaretissa, kuten myös hyvää kautta pelaava Calhanoglu, Bennacer ynnä Krunic ja päälle vielä hyökkäyksen Rebic. Miinusta on jaettava. Puolustuslinjan kanssa joudutaan tekemään isoja kompromisseja, ja kun Atalanta osaa pelata monipuolisesti ja yllättävästi, voi kyyti olla isäntien alakerralle kylmää. Vieraiden suhteen on kuitenkin huomioitava, että joukkue pelaa toistuvasti kahden ottelun viikkotahtia, joka syö jalkoja aivan varmasti. Vierailta Pasalic on poissa. Vaikka lepoetu menee isännille, on poissaoloilla sen verran suuri vaikutus, että Atalantan on saatava noin 45 prosentin suosikkiasema. Kakkosen kannatus on selkeästi liian ohutta, joten vieraista aloitetaan rastiminen. Nostetaan kuitenkin yllätysristi vielä mukaan osuvuutta lisäämään.

12 UDINESEINTRENAZIONALE X2

Udinese on sarjassa vasta sijalla 15, mutta maaliodottamien perusteella joukkueen pitäisi olla niukasti kympin sakissa. Alisuorittaminen on ollut selkeää, sillä xG-mittarein laadukkaita paikkoja on luotu sen verran paljon, että tehtyjä maaleja pitäisi olla kasassa kahdeksan enemmän. Samaan aikaan omissa olisi pitänyt soida yhdeksän kertaa vähemmän. Erot toteutuneisiin lukemiin ovat todella merkittäviä. Hyökkäyksestä Pussetto sekä Forestieri ovat loukkaantuneina. Inter on sarjakakkosena, mutta on kerännyt pisteitä otteisiin nähden hieman liikaa. Joukkue pääsi taas voittojen makuun viikonloppuna, kun itse Juventus kaatui ansaitusti 2-0. Alakerran monipuolinen D’Ambrosio on sivussa. Perustasoero joukkueiden välillä on suuri ja Interin pitäisi pystyä kontrolloimaan kohtaamista selvästi. Vieraat voittavat kolme kertaa viidestä. Tasuri sekä vierasvoitto ovat jääneet kombinaationa liian pienelle kannatukselle, siksi ristikaksi.

13 ALAVESREAL MADRID 2

Neljän ottelun tappioputkessa oleva Alaves on niukasti putoamisviivan yläpuolella, mutta joukkue on myös alisuorittanut. Maaliodottamien valossa sijoituksen pitäisi olla muutaman sijan korkeammalla. Toppari Ely on sivussa. Sarjakakkoseksi kivunnut Real hävisi Super Cupin Athleticille 1-2, mikä katkaisi yhdeksän pelin tappiottoman putken. Datan valossa joukkue on saanut enemmän kuin on ansainnut ja ajoittain hyökkäyspää jää hieromiseksi. Carvajal, Ramos sekä Rodrygo ovat sairastuvalla. Los Blancosilla on perinteisesti ollut vaikeampaa Ramosin ollessa poissa. Vireessä, materiaaleissa ja ennen kaikkea perustasossa on kuitenkin niin suuri ero, että Realin kuuluu olla noin 65 prosentin suosikki. Näin ollen vieraiden kannatus on jengoillaan, joten Los Blancos saa varmavalinnan.

Jalkapallo (Vitibet.com):

http://www.vitibet.com/index.php?clanek=quicktips&sekce=fotbal&lang=fi

Rivimme:

Näin näkee www.veikkaus.fi

1 LEEDSBRIGHTON 1X
Leeds koki FA Cupissa nöyryytyksen ja tappio Crawleylle oli myös tahra Bielsan puhtoiseen kilpeen. Idealismi aiheuttaa ailahteluja. Avauksesta keskikentän keskusta Phillips on pelikiellossa, toppari Koch lasaretissa. Brighton eteni cupissa jatkoon pilkuilla, mutta edellisestä voitosta on pian kaksi kuukautta. Datan valossa Lokit on kuitenkin ollut merkittävästi tuloksiaan parempi. Keskikentältä Bissouma kärsii pelikieltoa, Lallana ja Lamptey ovat sairastuvalla Welbeckin ohella. Epävarmoja tapauksia ovat Alzate ja Jahanbakhsh, joten pieniä haasteita avauksen suhteen on hyökkäyssuuntaan. Leeds ei pelannut viikolla ja pääsee täten tuoreempana otteluun. Kotijoukkueen suosikkiasema on noin 45 prosentissa, joten ykkönen on jäämässä hitusen liian pienelle pelille. Leeds pyrkii pesemään kasvonsa nöyryyttävän cup-suorituksen jäljiltä, mutta Brighton on osoittautunut vaikeasti kaadettavaksi. Siksi risti mukaan.

2 WEST HAMBURNLEY 1
West Ham jatkaa takuuvarmaa keskikastin tason suorittamistaan ja mikä kannattajien kannalta huojentavaa – tulokset ja suoritustaso ovat kulkeneet käsi kädessä. Ykkösvahti Fabianskin pelaaminen on epävarmaa. Burnleyn ongelmat ovat hyökkäyspäässä. Viimeistely sakkaa, eikä joukkue kykene luomaan laadukkaita maalipaikkoja kovinkaan taajaan. Murtautuminen on vaikeaa. Alakerta toki saa tuttuun tapaan kiitosta. West Ham saa viikolta lepoedun. Isäntien kontrollissa edetään, kun Clarets pudottaa linjat tiiviiksi alemmas, joten Antonion ja kumppaneiden tehoja kaivataan. Hammers vie pisteet vähän useammin kuin kerran kahdesta, joten kotijoukkueen kannatus on jäämässä liian pieneksi. Varsin makoisa kotivarma.

3 FULHAMCHELSEA 2
Lontoolainen derby sytyttää eritoten kotijoukkueen. Fulhamilla on alla viisi tasan päättynyttä 90-minuuttista. Cottagers pelaa kuitenkin sen verran laadukkaasti, että joukkueella on aito sauma säilyä, jos sama tahti jatkuu. Myös aiemmat korona-huolet ovat helpottaneet. Chelsea on ollut pelillisesti huomattavasti parempi kuin mitä tulokset antavat ymmärtää. Ehkäpä 4-0-voitto Morecambesta sai kurssin takaisin raiteilleen. Kante kärsii pelikieltoa. Chelsea ei pelannut viikolla ja saa täten tärkeää lepoetua. Vieraiden selkeää hallintaa pitäisi olla luvassa, mutta puolustushaluinen Fulham ei ole läpihuutojuttu. Chelsea voittaa silti lähes kaksi kertaa kolmesta, joten suosikki on jäänyt selkeästi liian pienelle kannatukselle. Vierasvarma.

4 LEICESTERSOUTHAMPTON 1
Sarjakolmonen on ylisuorittanut muutaman sijan edestä, mutta pelillisesti Ketut on hyvässä vireessä. Hyökkäyskaarti eritoten käyttää paikkansa tehokkaasti. Avauksesta Praet, Maddison sekä Vardy ovat epävarmoja osallistujia. Southampton on sen sijaan yksi sarjan rajuimmista ylisuorittajista, kun xG-lukemia tutkitaan. Saintsin sijoitus on kymmenisen sijaa yläkanttiin. Pienet marginaalit ovat kääntyneet omalle puolelle, puolustuspeli on onnistunut hyvin, mutta sama tahti tuskin pystyy jatkumaan kevätkauden läpi. Tärkeä toppari Vestergaard on sivussa ja epävarmoja osallistujia on pitkä liuta: Che Adams, Djenepo, ykkösvahti McCarthy sekä tärkeä Romeu muutaman rotaatiomiehen ohella. Ketut osaa iskeä riistojen jälkeen, niinpä vieraat saavat olla tarkkan kontrien kanssa. Leicesterin kuuluu olla päälle 55 prosentin suosikki, niinpä vakioväki on arkaillut Kettujen kanssa – kotisuosikki kelpaa hyvin piikiksi.

5 CARDIFFNORWICH X2
Cardiff hävisi neljännen kerran putkeen, kun se putosi FA Cupissa Nottinghamille. Bluebirds pelaa kelvollisesti, mutta virheet, epäonni ja hyökkäyspään ajoittainen tehottomuus maksavat pisteitä. Kahdeksan maalin Moore jatkaa kärjestä sivussa, myös tärkeä toppari Morrison on lasaretissa. Edellisen pelitilannemaalin seitsemän ottelua sitten iskenyt Teemu Pukki osui cupissa tolppaan, kun Coventry kaatui 2-0. Norwich jatkaa sarjan kärjessä, mutta viime viikkoina otteet ovat olleet vaisumpia. Ykköskassari Krul on poissa. Norwich voittaa vähämaaliseen suuntaan nojaavan ottelun kaksi kertaa viidestä, joten kohde on melko kohdilleen merkattu. Tiukassa matsissa vaihtomerkki on oiva apu lisäämään osuumisen todennäköisyyttä, joten risti nousee vieraiden kaveriksi.

6 BARNSLEYSWANSEA 2
Lievästi ylisuorittaneen Barnsley xG-maalierotus on negatiivinen. Nyt kolmen topparin formaatio pakotetaan matalammalle ja edessä on tiivistä puolustuspeliä. Halme jatkaa vielä muutamana viikon sivussa. Myös hieman liikaa pinnoja maaliodottamien valossa kerännyt Swansea on sarjakakkosena. Varsinkin puolustuspää on onnistunut erinomaisesti, mutta omissa olisi pitänyt soida vastustajien paikkojen laadukkuuden valossa peräti yhdeksän kertaa useammin. Alakerran kokeneet vakiokasvot Naughton sekä Bennett ovat loukkaantuneina. Joukkueiden välillä on selkeä tasoero ja Swansin rutiini riittää pelin kontrolliin. Vieraiden suosikkiasema nousee vähän päälle 40 prosentin. Vierasvarmat vaativat aina erityistä rohkeutta, mutta Swansiin on tässä kohtaa vahva luotto.

7 BOURNEMOUTHLUTON 1
Bournemouthin pelaajisto tunnistaa varsin laadukkaasti, milloin riistojen jälkeen on iskun paikka. Cherries on tehnyt eniten maaleja, mutta myös puolustus on toiminut hyvin. Luton kuuluu keskikastiin, niukasti sen alempaan osaan. Hattersin otteissa on ollut viime kierroksilla pientä ailahtelua, mutta cupissa Reading meni kotona nurin 1-0. Vieraissa pistetahti onkin ollut vaisumpaa. Isännät pystyvät hallitsemaan palloa, mutta saattavat hyvinkin antaa Lutonille tilaa pelinavaamiseen, jotta vastahyökkäyksille jää enemmän tilaa. Kotivoittoon päädytään noin kolme kertaa viidestä. Kotivarma on näillä pelipinnoilla perusteltua – vieraiden pitäisi myös taktiselta aspektilta sopia Cherriesille mainiosti.

8 BLACKBURNSTOKE 12
Bournemouthin kanssa eniten maaleja tehnyt Blackburn hävisi cupissa yllättäen Doncasterille 0-1. Aktiivista futista pelaava Rovers pärjää sarjan xG-tilastoissa erinomaisesti ja saattaa hyvinkin nousta nousukarsintasijojen taisteluun. Muutama rotaatiomies on sivussa. Stoke on ylisuorittanut tällä kaudella maaliodottamansa. Potters ei ole voittanut neljään peliin, mutta poissaolot ovat selittäneet iskukykyä. Kuuden maalin kärki Campbell sekä laitapakki Fox ovat loukkaantuneina. Kuten aina, Blackburnin peleissä on saumat runsasmaalisuuteen. Luvassa on vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu, jossa Rovers pitää pisteet kotonaan noin kerran kahdesta. Tasapelin kannatus on kivunnut selvästi liian korkeaksi, joten lappuun piirtyy ykköskakkonen.

9 COVENTRYSHEFFIELD W X2 ARVOTAAN
Coventryn pitäisi otteidensa valossa olla putoamisviivan alapuolella eli sarjasijoitus mairittelee. Avauksesta kärki Walker ja ykkösvahti Marosi ovat sairastuvalla. Huhut ovat vahvat: Roy Keanesta on tulossa Wedsin uusi manageri. Asennetta Pöllöt kaipaakin noustakseen takamatkalta putoamisviivan yläpuolelle. Vire on kuitenkin varsin kelpo, sillä alla on viisi tappiotonta peliä, joista neljä on voittoja. Alakerrassa on edelleen muutama poissaolo: topparit van Aken, Börner sekä Iorfa ovat loukkaantuneina, mistä pieni miinus. Siitä huolimatta Coventrylle on todella iso haaste onnistua murtautumaan ja luomaan maalipaikkoja tiiviistä vieraiden alakerrasta. Sky Blues voittaa 40 prosentin todennäköisyydellä. Pelivalinta lähtee viime viikkojen suoritustason suuntaan eli kakkosesta liikkeelle, risti kaveriksi.

10 NOTTINGHAMMILLWALL 1
Kuusi tappiotonta peliä putkeen pelannut Nottingham on saanut puolustuksen toimimaan: putken aikana omiin on mennyt vain kaksi palloa. Forest on xG:hen perustavassa sarjataulukossa jopa kahdeksantena, joten piilossa on potentiaalia. Keskikentän keskustasta puolustava Colback sekä hyökkäävämpi Freeman ovat lasaretissa. Millwall on keskikastissa, mutta puhtaasti datan valossa Lions on ollut päivän isäntiä heikompi. Laatupaikkojen luominen sekä viimeistely ovat takunneet. Joukkue oli tulessa myös viikolla, joten palautumisetu on isännillä. Luotetaan isäntien nollaavan Millwallin kangerrellut hyökkäys. Forestin voitolle kellotetaan 46 pinnan todennäköisyys, joten isäntien kannatus on liian ohutta. Nottingham on mainio varmaidea.

11 BRISTOL C – PRESTON X2
Bristolin kurssi sojottaa tukevasti alaspäin, mutta joukkueen pitäisi sijottua alempaan keskikastiin. Sijoitus pudonnee tulevina viikkoina lisää. City kohtasi Prestonin vieraissa joulukuussa ja hävisi 0-1, mutta oli xG:ssä yli maalin heikompi. Noin puolikas normiavauksen pelaajista on sivussa, joten kokoonpanotilanne tuo isännille selvän haasteen. Preston hävisi cupissa Wycombelle 1-4, joten orastava nousu on taas katkennut. North End on ollut suoritustasoltaan käytännössä isäntien veroinen, mutta materiaali on parempi. Myös Prestonilla on muutama pelimies avauksesta sivussa, mutta poissaolotilanne on Bristolia parempi. Näistä lähtökohdista kotijoukkue ansaitsee ainoastaan marginaalisen suosikkiaseman. Ristikakkonen on loppujen lopuksi helppo pelivalinta.

12 WATFORDHUDDERSFIELD 1
Watford on voittanut viidestä viime pelistään vain yhden, muttei ole ottanut maaliodottamissa kuokkaan sarjassa. Näin ollen tuloksien pitäisi vastaavilla otteilla parantua. Avauksen topparit Kabasaele ja Cathcart, keskikentän Quina sekä viiden maalin kärki Joao Pedro ovat lasaretissa. Huddersfieldillä on isäntien tavoin neljä, viisi avauksen kandidaattia sivussa, mutta rosterin syvyys on Watfordia selvästi ohkaisempi, joten loukkaantumiset syövät vieraita enemmän. Terriers hävisi FA Cupissa kotona Plymouthille 2-3 ja on ollut läpi kauden selvästi arempi reissupeleissään. Ottelu on otollinen Watfordille palata voittojen tielle, hallintaa on luvassa. Kotivoittoon päädytään noin kolme kertaa viidestä. Selvästi liian pienelle pelille jäänyt ykkönen on takuuvarma tolppa.

13 DERBYROTHERHAM 1X
Säilymisen kannalta jaossa on tärkeitä pisteitä. Kauden alla pidettiin selkeänä, että Rotherham on tässä taistelussa, mutta Derbyn vaikeudet ovat yllättäneet. Ramsin perustaso on selkeästi korkeammalla, mutta otteet ovat olleet vain puolisen luokkaa Millersiä parempia. Kumpikin lähti cupissa lauluun, mutta Derbyn tappio Chorleylle oli shokki. Isänniltä laitahyökkääjä Waghorn on pelikiellossa, toisen puolen Lawrence sekä toppari Davies puolestaan loukkaantuneina. Vieraiden avauksesta toppari MacDonald, laitapakki Mattock ynnä keskikentän Crooks ovat sivussa. Derby on noin 45 prosentin ennakkosuosikki. Isojen panoksien ottelussa tappion pelko saattaa nousta esiin, joten suosikin rinnalle otetaan myös risti.

========================================

———————————————————————————